UFC

Chimaev poručio ‘Wonderboyju‘: ‘Ako te Belal zadržao dolje, ja bih te ugurao ispod kaveza

Khamzat Chimaev

 Jeff Bottari/AFP/Profimedia
Khamzat je odlučio kako je i Stephen Thompson napokon došao na red kad su u pitanju prozivke

Nema sumnje kako je Khamzat Chimaev već poprilično nervozan i nestrpljiv po pitanju svog sljedećeg nastupa. Čečen sa švedskom putovnicom želi nastupati što je češće moguće, a nerijetko od Dane Whitea traži priliku da se bori s dvojicom boraca u istoj večeri. Dva i pol mjeseca prošla su od Khamzatova posljednjeg nastupa te impresivne pobjede nad Li Jingliangom.

Skočio je Khamzat nakratko u top 10 unutar poretka izazivača UFC-ove velter kategorije. Međutim, skok Seana Bradyja, pomaknuo je Chimaeva na 11. mjesto u poretku izazivača. Gotovo da ne postoji borac u poretku kojeg Chimaev nije javno prozivao, a povezivalo ga se s nizom imena. Najbliže ugovaranju prema nekim informacijama, bili su Neil Magny i Gilbert Burns. Ipak, ništa od svega toga još nije formalizirano, a Chimaev i dalje čeka.

Ipak, Khamzat ne planira gubiti vrijeme te je nastavio s prozivkama. Tako je na red došao i Stephen ''Wonderboy'' Thompson, trenutno sedmorangirani izazivač velter kategorije. Thompson je u nizu od dva poraza i dobrano se udaljio od nove prilike za napasti pojas. Gilbert Burns i Stephen Thompson jednoglasnim su odlukama savladali ''Wonderboyja'', a obojica su se poslužili sličnim taktikama. Dobro su koristili hrvanje i kontrolu u parteru te su pretežno na taj način radili prednost. Na temelju viđenog, Chimaev smatra kako bi Thompson predstavljao izuzetno lak zadatak za njega.

''On (Thompson) je rekao kako ćemo se možda boriti u budućnosti. Brate, jesi li siguran u to? Tvoje vještine, razina na kojoj si, to je slabo. Ako te Belal uspijevao zadržati dolje, brate, ja bi te ugurao ispod kaveza. Ne znam kako takvi tipovi misle da bi me pobijedili. Imam deset borbi i svih deset protivnika sam završio. Nisam gubio niti jednu sekundu u tim mečevima. Sve ću pobijediti. Ovi tipovi nisu svjesni da dolazim po njih. Dana White, pravi novac je ovdje.'', rekao je Chimaev putem svog YouTube kanala.

Inače, Thompsona se još u jesen 2020. godine povezivalo s Khamzatom. ''Wonderboy'' je tada izjavio kako ga ne zanima meč protiv nerangiranog protivnika. Sada je Chimaev rangiran i nije tako daleko u poretku od Thompsona. U studenom protekle godine, Thompson je ponovno pričao o Chimaevu, a tada je rekao kako Čečen tek treba biti testiran protiv top 5 protivnika. Sve do tada, prema navodima ''Wonderboyja'', Chimaeva ne možemo promatrati kao ''pravu stvar''. Možda Thompson na temelju vlastitog iskustva dobije priliku uvjeriti se sposobnosti Khamzata Chimaeva. Vrijeme će pokazati što su UFC-ovi matchmakeri naumili.

Linker
22. travanj 2024 20:56