UFC

Burns ne vjeruje da će se Masvidal umiroviti: ‘On je novi Nate Diaz ove kategorije‘

 Jorge Masvidal 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Masvidal je najavio da će se umiroviti u slučaju poraza od Burnsa, no ‘‘Durinho‘‘ u to ne vjeruje nego smatra da blefira

Ovog vikenda na UFC 287 priredbi nas očekuje mnoštvo odličnih mečeva, a jedan od njih će sigurno biti i sunaslovna borba večeri. U njoj će se sastati Gilbert Burns i Jorge Masvidal, a pobjeda obojici boraca može donijeti mnogo toga dobroga. Borci su toga svjesni te će biti jako motivirani da, osim pobjede, pruže i atraktivan nastup.

Bez obzira na to što Masvidal ima tri poraza zaredom, on se svejedno nada kako mu pobjeda nad Burnsom donosi novi napad na titulu. Svjestan je da ga čeka težak posao, te je u slučaju poraza najavio mirovinu. No, Burns u tu priču ne vjeruje nego smatra kako samo blefira:

‘‘Ne sviđa mi se činjenica kada borci počnu razmišljati o mirovini. Ne vjerujem mu da će se umiroviti. Mislim da ću ga ja pobijediti, ali ne mislim da će se umiroviti. Mislim da on zarađuje jako puno novca od borbi‘‘, rekao je Burns za MMA Junkie.

‘‘Možda si uzme neku pauzu, pokuša uzeti neku laganu borbu, ali on će biti novi Nate Diaz ove kategorije. On će biti taj ‘superfight‘ lik koji kad god se pojavi, proda hrpu PPV-ova. Ne vjerujem da je gotov‘‘, dodao je.

Vjerojatno nema puno onih koji su povjerovali Masvidalu da će to biti kraj njegove karijere ako ne pobijedi Burnsa, no možda bi valjalo razmisliti još jednom. Njegov brend ‘‘Gamebred Boxing‘‘ iz priredbe u priredbu sve više raste, tako da s financijske strane sigurno ima više izvora prihoda.

Ostaje samo pitanje koliko još u njemu ima tog borilačkog žara koji je neophodan za nastavak natjecanja na najvišoj razini. Ukoliko ga to sve uistinu još uvijek privlači, onda ćemo ga možda još gledati u kavezu.

Linker
06. svibanj 2024 02:08