UFC

Burns otkrio zašto meč s Masvidalom još nije ugovoren: ‘Slovo ‘B‘ u ‘BMF‘ izgubilo je svoje značenje‘

Gilbert Burns

 Screenshot (youtube, Gilbert Burns)
Ponajbolji UFC-ov velteraš željan je obračuna s jedinim osvajačem ‘‘BMF‘‘ pojasa

Još od četvrtog mjeseca i poraza od Khamzata Chimaeva, Gilbert Burns nije dobio priliku vratiti se u kavez. Petorangirani izazivač UFC-ove velter kategorije spreman je za povratak, više puta prozivao je razna imena, a ponekad je i on bio predmet prozivki.

Ime s kojim ga se najviše povezivalo jest ono Jorgea Masvidala. ‘‘Gamebred‘‘ je u nizu od tri uzastopna poraza, ali oni su došli od strane Kamarua Usmana (dvaput) i Colbyja Covingtona. Prvi i jedini nositelj ‘‘BMF‘‘ pojasa (‘Najopakiji tip na svijetu‘) također je iskazivao interes za obračunom s ‘‘Durinhom‘‘, ali Burns tvrdi da ga Masvidal vidno izbjegava.

‘‘Samo vam želim svima dati do znanja da mi je UFC ponudio borbu protiv Masvidala tri puta. Prva je ponuda bila za 12. studenog (11. mjesec). On je rekao da treba više vremena. Druga ponuda odnosila se na 10. prosinca (12. mjesec), a on je tada rekao da će se borit u Brazilu protiv mene (21.01.2023.). Sada je ponovno odbio meč. Rekao bih da ono ‘B‘ u ‘BMF‘ više ne znači ‘Baddest‘ (‘Najopakiji‘).‘‘, napisao je Burns na svom Twitter profilu.

Masvidal je nakon poraza od Colbyja Covingtona bio frustriran činjenicom da se ne može nositi s elitnim hrvačima i ‘‘grapplerima‘‘ koji ga lakoćom ruše i neutraliziraju njegove prednosti u stojci. Gilbert Burns također je elitni ‘‘grappler‘‘ i Masvidal vjerojatno želi više vremena za pripremu, a možda jednostavno želi izbjeći meč protiv još jednog ‘‘grapplera‘‘.

Ako Masvidal uistinu ‘‘bira protivnike‘‘, onda je Burns zapravo u pravu što se tiče ‘‘BMF‘‘ epiteta. Na kraju krajeva, radilo se o marketinškom potezu UFC-a i izmišljenom pojasu. Burns tvrdi kako je ta Masvidalova titula izgubila na vrijednosti, ali vjerojatno ju nikada nije niti imala.

Linker
19. travanj 2024 05:06