UFC

Burns spreman napasti titulu svog prijatelja: 'Usman i ja smo profesionalci'

Gilbert Burns
 screenshot
Gilbert Burns večeras ima priliku karijere. Ako savlada Tyrona Woodleya u glavnoj borbi UFC on ESPN 9 priredbe, imat će dovoljno referenci da može tražiti napad na titulu prvaka. Ona se nalazi kod njegovog prijatelja Kamarua Usmana, no Burns kaže kako to neće biti problem.

Sjajnim nizom od tri pobjede otkako je postao član velter kategorije te pet pobjeda ukupno, Gilbert Burns došao je do svog prvog "main eventa". Noćas ga čeka borba protiv Tyrona Woodleya, a u slučaju pobjede bi se priključio kandidatima za napad na titulu. No, kod njega bi mogao biti problem što je ona kod njegovog prijatelja i timskog kolega iz Hard Knocks dvorane, Kamarua Usmana. Zapravo, to je problem samo na papiru, Gilbert kaže da istog ne bi trebalo biti.

"Ja sam profesionalac. On je profesionalac. Brojke su jasne, ako ja budem broj 1, a on bude prvak. Ovdje govorimo o prilikama. Ja imam obitelj, on ima obitelj i trebamo brinuti za njih. No, bilo bi čudno jer ne znam gdje bismo tada trenirali i bi li netko morao napustiti dvoranu. No, ako dobijem tu priliku, borit ćemo se. Mene se pita jer on već je prvak. Na meni je da sada odradim najbolje što mogu protiv Tyrona Woodleya i pobijedim u toj borba, a nakon toga ću se boriti protiv Usmana", rekao je Burns u razgovoru za MMA Junkie.

S Usmanom o međusobnoj borbi još nije razgovorao, no dobio je neke savjete upravo za ovu borbu kojom bi to mogao izboriti.

"Zadnji put smo sparirali onog tjedna kad su bile UFC priredbe u Jacksonvilleu. Odradili smo nekoliko rundi. Pitao sam ga puno toga o Tyronu Woodleyu. Dugo smo razgovarali i dobio sam neke sjajne savjete. Kamaru i ja smo još uvijek u sjajnom odnosu", prokomentirao je Brazilac.

Naravno, sama pobjede ne može mu nikako osigurati napad na titulu, posebno kad mu konkurenciju stvaraju Colby Covington, Jorge Masvidal i Leon Edwards. No, svakako bi eliminiranjem Woodleya napravio ogroman posao.

Linker
06. svibanj 2024 00:40