UFC

Burns tvrdi da je Colby Covington teško ozlijeđen, White opovrgnuo: ‘On je spreman boriti se‘

Colby Covington

 ROSLAN RAHMAN/AFP/Profimedia
Ponajbolji UFC-ov velteraš poprilično se stišao nakon incidenta s Masvidalom

Colbyja Covingtona posljednji put gledali smo u kavezu početkom trećeg mjeseca ove godine. Ponajbolji velteraš svijeta izdominirao je Jorgea Masvidala i potvrdio je kako pripada samom vrhu kategorije.

Nešto kasnije tog mjeseca, Jorge Masvidal dočekao je Covingtona ispred jednog restorana u Miamiju, zadao mu je nekoliko udaraca u glavu, a pritom mu je izbio zub i oštetio ručni Rolexov sat. Covington ga je prijavio policiji i u tijeku je sudski proces.

Poprilično se stišao Colby Covington nakon tog incidenta i nismo imali prilike slušati njegove javne istupe nakon toga. Stišao se i UFC po pitanju Colbyja i nikakvih naznaka o njegovom sljedećem meču nije bilo. Određena rješenja ponudio je Gilbert Burns, također UFC-ov velteraš.

‘‘To bi bila borba iz snova za mene (protiv Colbyja). Ali glasine su da je on u lošem stanju. Imao je ozljedu vrata, živci u vratu su mu u jako lošem stanju i izgubio je ponešto pokretljivosti u vratu. On je završio slomljene čeljusti, imao je operaciju, a operacija nije dobro prošla. I dalje je na fizikalnim terapijama, ne trenira. Ako sve pođe po planu, on će tek u trećem mjesecu sljedeće godine biti spreman za povratak. Tako sam barem čuo, ne znam je li to istina, ali to sam čuo od tipova koji ga poznaju. Mislim da je istina, jer je poprilično tih u posljednje vrijeme.‘‘, rekao je Burns u razgovoru za The Allstar.

Radi se o podosta zabrinjavajućim podacima za sve koji vole gledati Colbyjeve nastupe, ali Dana White na sinoćnoj konferenciji za medije nakon DWCS eventa opovrgnuo je navode Burnsa.

‘‘Colby se želi boriti. Spreman je boriti se i uskoro nešto planiramo za njega.‘‘, rekao je White.

Vrijeme će pokazati tko je govorio istinu, ali gužva pri vrhu velter kategorije postaje sve veća. Vrijeme je da se i Colby uključi u tu priču, jer pregršt je visokorangiranih izazivača s kojima se nikada nije borio.

Linker
25. travanj 2024 13:45