UFC

Calderwood riskira borbu za titulu i uskače u meč već za deset dana

Joanne Calderwood
 screenshot/YouTube
Joanne Calderwood zamijenit će Viviane Araujo u borbi protiv Jennifer Maia, na priredbi 1. kolovoza

Iako je riječ o dogovorenoj izazivačici muha kategorije, koja je već imala ugovorenu borbu protiv prvakinje Valentine Shevchenko, Joanne Calderwood donijela je hrabru i riskantnu ulogu uskočiti kao zamjenska borkinja u borbu koja se održava za deset dana.

Popularna Škotkinja prihvatila je ponudu da zamijeni COVID pozitivnu Vivane Araujo te će se boriti 1. kolovoza protiv bivše Invcita prvakinje, Jennifer Maie, na Fight Night priredbi predvođenom borbom Holly Holm i Irene Aldane.

Jennifer Maia (17-6-1, 2-2 UFC) bivša je Invicta prvakinja muha kategorije, koja se na UFC-ovoj ljestvici izazivačica nalazi na šestom mjestu. Borbom protiv Viviane Araujo trebala je dobiti priliku istaknuti kandidaturu za vrh, no sad će imati još bolju priliku, savladati već propisanu izazivačicu koja joj se odlučila suprotstaviti. Iz svog posljednjeg nastupa nosi poraz od Katlyn Chookagian.

Chookagian je savladala i 33-godišnju Calderwood (14-4, 6-4 UFC), no za JoJo je to jedini poraz u muha kategoriji, pokraj četiri pobjede. Na službenom poretku kategorije nalazi se na trećem mjestu, a za otkazani UFC 251 imala je ugovoren napad na titulu i borbu protiv Valentine Shevchenko. Zbog ozljede prvakinje i njenog oporavka je borba otkazana. Dok se čeka novi datum, Joanne je hrabro odlučila prihvatiti jedan težak ispit, s ciljem da potvrdi formu, ali i taj gore spomenuti status izazivačice, budući da su u međuvremenu neke djevojke počele prijetiti i isticati svoje reference. Nakon borbe ćemo saznati koliko je to bila smislena odluka.

Linker
20. travanj 2024 01:50