UFC

Cannonier i Strickland uspješno skinuli kilažu, ali Sean se dobrano namučio: ‘Preći ću u polutešku‘

Jared Cannonier i Sean Strickland

 Screenshot (youtube, The Maclife)
Sve je spremno za sjajni UFC-ov event kojim će najjača MMA organizacija zaključiti ovu kalendarsku godinu

Nešto više od 24 sata dijele nas od posljednje ovogodišnje UFC-ove priredbe. UFC Fight Night 216 naziv je eventa kojim će najjača svjetska promocija zaključiti ovu kalendarsku godinu, a predvode ju Sean Strickland i Jared Cannonier.

Strickland u meč ulazi kao sedmorangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije, dok Cannonier brani visoko treće mjesto u poretku. Obojica su početkom sedmog mjeseca upisali poraze na UFC 276 eventu i nadaju se povratku pobjedama. Stricklanda je Alex Pereira brutalno nokautirao na tom eventu, a Jared Cannonier jednoglasnom odlukom izgubio je od Israela Adesanye koji je tada ujedno i branio naslov prvaka u srednjoj kategoriji.

Oba borca uspješno su skinuli kilažu za sutrašnji nastup. Jared Cannonier izgledao je nevjerojatno ‘‘izrezano‘‘ kao i uvijek, a na vagu je stao sa 185,5 ‘‘lbs‘‘, dakle pola ‘‘pounda‘‘ ispod gornje granice srednje kategorije. Nije Cannonier djelovao najsvježije, ali ipak osjetno svježije od Seana Stricklanda.

Sean je bio vidno iscrpljen skidanjem kilograma, a silazeći s vage i odlazeći u svlačionicu, Strickland je priznao da je iscrpljen i da bi mogao preći u polutešku kategoriju. Naravno, ne treba ga preozbiljno shvatiti u takvim trenucima iscrpljenosti. Strickland je većinu svoje karijere proveo u velter kategoriji, ali očito ga sve više iscrpljuje i skidanje kilaže za srednju kategoriju.

Arman Tsarukyan i Damir Ismagulov borit će se u sunaslovnoj borbi večeri. Obratite pažnju na ovaj meč, jer radi se o dvojici super talentiranih boraca lake kategorije. Obojica su nevjerojatno potkovani u svim segmentima i ovo je borba dostojna čak i ‘‘main eventa‘‘ na ovakvoj priredbi. Armenac i Rus također su uspješno odradili vaganje, iako se Tsarukyan na vagi pojavio među posljednjima.

Jedini borac koji nije uspješno odradio svoju dužnost bio je kineski borac lake kategorije Maheshate (9-1-0). On je gornju granicu lake kategorije prekoračio za 1,13 kilograma i ostat će bez dijela svog honorara za meč protiv Rafe Garcije koji je uspješno skinuo kilažu.

Event počinje sutra (17.12.) od 22:00h, a kompletne rezultate vaganja pročitajte u nastavku teksta.

UFC Fight Night 216 - rezultati vaganja (u lb):

Glavni dio priredbe:

Jared Cannonier (185.5) vs. Sean Strickland (186)

Arman Tsarukyan (155.5) vs. Damir Ismagulov (156)

Amir Albazi (125.5) vs. Alessandro Costa (125.5)

Alex Caceres (145) vs. Julian Erosa (145.5)

Drew Dober (156) vs. Bobby Green (156)

Michal Oleksiejczuk (186) vs. Cody Brundage (185)

Preliminarni dio priredbe:

Cheyanne Vlismas (115.5) vs. Cory McKenna (115.5)

Jake Matthews (170) vs. Matthew Semelsberger (171)

Said Nurmagomedov (136) vs. Saidyokub Kakhramonov (136)

Rafa Garcia (155) vs. Maheshate (158.5)*

Bryan Battle (170) vs. Rinat Fakhretdinov (171)

Manel Kape (126) vs. David Dvorak (125.5)

Sergey Morozov (136) vs. Journey Newson (135.5)

*pao vagu

Linker
25. travanj 2024 16:10