UFC

Sean Strickland: ‘Ne dobivamo novac na razini LeBrona Jamesa, mogu samo poboljšati svoj Hyundai‘

Helen Yee (lijevo) i Sean Strickland (desno)

 Screenshot (youtube, Helen Yee)
Potencijalni sljedeći izazivač za titulu u srednjoj kategoriji spreman je boriti se protiv Adesanye za dobar novac

Puno je priče oko sljedećeg izazivača za titulu u UFC-ovoj srednjoj kategoriji. Dricus Du Plessis logičan je odabir nakon pobjede nad Robertom Whittakerom, ali Južnoafrikanac nije spreman boriti se u devetom mjesecu na UFC-ovom eventu u Sydneyju.

Prvak Israel Adesanya ima ogromnu želju predvoditi taj event i u potrazi je za protivnikom. Nakon što je Du Plessis navodno odbio nastupiti tako brzo nakon meča s Whittakerom (muči ga ozljeda stopala), Adesanya se okrenuo Seanu Stricklandu.

Strickland je trenutno šesti u poretku izazivača unutar UFC-ove srednje kategorije, a ove godine upisao je dvije uzastopne pobjede. U prvom mjesecu uvjerljivo je porazio Nassourdine Imavova, a još uvjerljiviji bio je početkom ovog mjeseca protiv Abusa Magomedova. Uzmemo li u obzir da su borci ispred Stricklanda u poretku uglavnom već imali svoje napade na titulu ili su gubili u posljednjim nastupima, može se reći kako je Strickland logičan kandidat za idućeg izazivača.

U razgovoru s Helen Yee, Strickland je dao ponešto svog osvrta i otkrio je kako bi rado pristao boriti se 10. rujna (deveti mjesec), za razliku od Du Plessisa koji treba ipak više vremena za oporavak i pripremu.

‘‘Mislim da Dricus nije tako dobar i vjerujem da bi ‘Izzy‘ porazio Dricusa. Razumijem te Dricuse. Potpuno je prirodno da se odbiješ boriti za par tjedana jer si imao meč otprilike prošli tjedan. Međutim, ja sam se borio samo tjedan dana prije tebe i spreman sam preletjeti preko cijelog svijeta kako bih se borio s tipom za kojeg bih imao sedam tjedana priprema. Ja sam muškarac, nisam kujica. Ali ja imam cijenu. Platite me dobro i borit ću s na licu mjesta, za razliku od Dricusa koji je vjerojatno pametniji od mene, ipak je on pravi Afrikanac. Platite me dobro i borit ću se ovdje.‘‘, započeo je Strickland u razgovoru s Helen Yee, a potom se dodatno osvrnuo na plaće u UFC-u.

‘‘Mora nam biti jasno da se radi o UFC-ovoj razini isplate. Ovo nije novac na razini Lebrona Jamesa. Mi smo u UFC-u, a ja bi novcem koji bih dobio mogao priuštiti nadogradnju na svom kamionetu ili eventualno mogu nadograditi svoj Hyundai Accent.‘‘, rekao je Strickland koji je uoči meča protiv Alexa Pereire najavljivao kako će si priuštiti skupocjeni automobil nakon što porazi ‘‘Poatana‘‘, ali taj meč izgubio je u prvoj rundi i zadovoljio se Hyundaijem.

Dakle, poprilično je jasno što će Stricklanda navesti da prihvati meč nekoliko tjedana prije samog održavanja. Iako je ‘‘title shot‘‘ za svakog borca jedan od najvažnijih mečeva u karijeri i svi žele biti adekvatno pripremljeni za napad na titulu, Strickland nikada ne skriva da je spreman boriti se bilo kada, ali za novac kojim bi bio zadovoljan.

‘‘U pregovorima sam, znate da jesmo. Kao što rekoh, sve se svodi na novac koji će mi isplatiti. Dajte da vas ovo pitam. Želimo li uistinu gledati meč Dricusa i Izzyja. Ne, ne želimo to gledati. Vi želite mene gledati kako se borim. Hoću li pobijediti? Ne znam, ali udarit ću kinesku kujicu (Adesanyu) ravno u facu.‘‘, zaključio je Sean, a njegov zanimljivi intervju s Helen pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
11. svibanj 2024 15:42