UFC

Carla Esparza tražit će svoju prvu obranu titule: Čeka ju opasna Weili Zhang krajem godine

Esparza i Zhang

 Screenshot (youtube, Ufc)
Vjerojatno će biti još motiviranija da uvjerljivo obrani titulu

Izgleda da smo upravo dobili i drugu potvrđenu borbu za titulu na odličnoj priredbi koja će se u jedanaestom mjesecu održati u Madison Square Garedenu. Radi se o UFC 281 koju predvode Israel Adesanya i Alex Pereira, a prema izvorima, Carla Esparza će po prvi puta pokušati obraniti titulu protiv odlične Weili Zhang.

Esparzin posljednji meč nije potrebno ni komentirati. U jednoj od najgorih borbi ove godine (a mnogi ju nazivaju i najgorom borbom za titulu u povijesti UFC-a) pobijedila je Rose Namajunas i postala je prvakinja slamka kategorije, a sad će ispred sebe imati borkinju koja će sa sobom donijeti pravu borbu.

Carla će u ovoj borbi pokušati doći do prve obrane titule ali i produžiti svoj niz na sedam pobjeda. No, to neće biti nimalo lagan zadatak jer ju čeka bivša prvakinja i jako dobra borkinja Weili Zhang.

Weili je u trenutno posljednjoj borbi vrlo atraktivno nokautirala Joannu Jedrzejczyk ‘spinning, back fistom‘, što ju je odmah gurnulo u razgovore za titulu. Prije toga je dva puta poražena od Rose Namajunas prije čega je imala nevjerojatan niz od 21 pobjedu.

Bit će ovo težak zadatak za Esparzu koja će sigurno željeti dodatno legitimirati svoju titulu s obzirom da je često kritizirana zbog načina na koji je došla do nje. UFC 281 održava se 12. studenog (jedanaesti mjesec) u New Yorku.

Linker
26. travanj 2024 09:25