UFC

MacKenzie Dern poručila: ‘Želim borbu protiv Weili Zhang za privremeni pojas slamka kategorije‘

Mackenzie Dern 

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
S obzirom da je prvakinja Esparza ozlijeđena, Dern je spremna za privremeni pojas

Budućnost UFC-ove ženske slamka kategorije je trenutno nejasna s obzirom da je prvakinja Carla Esparza izjavila kako se zbog ozljede neće moći boriti protiv Weili Zhang na UFC 281 22. listopada (deseti mjesec) u Abu Dhabiju.

Iako je uz to Esparza rekla kako će biti zdrava negdje oko jedanaestog ili dvanaestog mjeseca, poznajući UFC-ovu nestrpljivost, ne bi bilo ništa čudno da organiziraju neki meč za privremenu titulu dok se prvakinja ne vrati krajem godine.

U tom slučaju, MacKenzie Dern (12-2 MMA, 7-2 UFC) spremna je ući u borbu za privremenu titulu protiv Weili Zhang ili protiv bilo koje druge borkinje koju UFC odredi. Dern je rekla:

''Ako će biti privremenog pojasa, ja bih voljela tu biti. Boriti se protiv Weili Zhang ili bilo koga drugog. Definitivno me to zanima, a i spremna sam. Razgovarala sam sa Maynardom i čak sam i Dani Whiteu poslala poruku. Rekla sam mu da sam spremna na koga god, a puno imena je ponuđeno: Rose Namajunas, Zhang Weili, Yan Xiaonan. Spremna sam za bilo koju od ovih cura.''

Dern je inače pobijedila pet u šest prethodnih nastupa, a poraz joj je nanijela Marina Rodriguez. Trenutno posljednju pobjedu je ostvarila podijeljenom sudačkom odlukom protiv Tecie Torres na UFC 273 priredbi.

Još uvijek nema nikakvih potvrda iz UFC-a o sljedećem meču MacKenzie Dern niti o bilo kakvoj privremenoj tituli u toj kategoriji, a hoće li do toga doći, saznat ćemo uskoro.

Linker
17. travanj 2024 13:40