UFC

Časopis Forbes proglasio Khabiba Nurmagomedova najuspješnijim sportašem Rusije

Khabib Nurmagomedov
Khabib Nurmagomedov završio je na naslovnici ruskog izdanja Forbesa, vodećem svjetskog časopisa u području financija. U istom broju proglašen je najuspješnijim sportašem Rusije.

Prošlogodišnjom pobjedom nad Conorom McGregorom, ali i svime što se događalo prije nje, Khabib Nurmagomedov stekao je ogromnu globalnu popularnost. Osim toga, došao je do zarade karijere. Prema časopisu Forbes, u 2018. godini zaradio je 11.5 milijuna dolara i isti časopis ga je proglasio najuspješnijim sportašem Rusije. U konkurenciji jednog Alexa Ovečkina, ponajboljeg hokejaša svijeta, to je svakako ogroman uspjeh.

Osim toga, Khabib se našao na prvom mjestu liste ruskih sportaša i osoba iz show biznisa mlađih od 40 godina. Sve je kulminiralo mjestom na naslovnici novog broja ruskog izdanja, na čemu mu je čestitao i njegov poslodavac, Dana White. To je napravio putem Twittera, gdje je sliku naslovnice i podijelio.

Borba Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora predvodila je UFC 229 event, čiji prijenos je na kraju prodan u 2.4 milijuna primjeraka, što ga čini financijski najuspješnijih MMA eventom u povijesti. Khabibov idući nastup dogovoren je za 7. rujna, kad će se u Abu Dhabiju boriti protiv Dustina Poiriera.

Linker
25. travanj 2024 15:15