UFC

Čečenski vođa omalovažio Khabibove uspjehe, Chimaev ga podržao: ‘Rastrgali bismo ga!‘

Khabib Nurmagomedov i Ramzan Kadyrov
 TASS/ddp USA/Profimedia
Čini se da je negdje pukla ljubav između Ramzana Kadyrova i Khabiba Nurmagomedova

Iako su donedavno Khabib Nurmagomedov i Ramzan Kadyrov gajili dobre odnose, čini se da se to promijenilo. Čečenski vođa je bivšeg UFC-ovog prvaka primao u svojim odajama nakon velikih uspjeha, organizirao mu prijeme i častio ga poklonima, no mišljenje mu se čini se promijenilo otkako je u Khamzatu Chimaevu dobio novog ljubimca.

Kadyrov često putem Instagrama sudjeluje u komunikacija sa svojim sunarodnjacima, a MMA je u tom slučaju uvijek jedna od glavnih tema. Tako je tijekom novog Instagram "livea", kako prenosi poljski Lowking, na pitanje o Khabibu odgovorio u drugačijem tonu nego inače. Takvom da je Khabiba izazvao na duel s nekim od njegovih boraca iz Akhmat Fight Cluba ili ACA promocije.

"Khabib je u potpunosti uništio sve u UFC-u, no još uvijek se postavlja pitanje može li tako uništavati borce u Akhmatu. Ja sam spreman pronaći protivnika njegove težine u našem klubu ili organizaciji i organizirati mu borbu. Platio bih mu koliko god treba, dobio bi više novaca nego za bilo koju UFC borbu", rekao je Kadyrov, dodavši:

"Khabib je odličan sportaš, ali on je UFC projekt. On je sto posto njihov projekt jer ima jako dobar odnosno s glavom UFC-a, Danom Whiteom. Imao je on tamo dobre borbe, ali morate biti svjesni kako je on UFC-ov projekt. Ako se netko ne bori, njega uklone s rankinga. Khabib se nije borio dvije godine, a ostao je gdje je bio, čak se borio s prvacima kad se vratio. Ako nije njihov projekt, zašto nikad nisam vidio našeg brata Khabiba kako nastupa pod ruskom zastavom ili zastavom Dagestana?"

U komentarima tijekom prijenosa javio se novi ljubimac Kadyrova, Khamzat Chimaev, koji se već neko vrijeme nalazi u Čečeniji. Tamo je otputovao nakon što nije bio zadovoljan tretmanima u UFC-ovom institutu te je odlučio u domovini se pobrinuti za svoje zdravlje. Čini se čak kako bi tamo mogao ostati, odnosno upitno je i hoće li se vraćati u Švedsku. On je vođi svog naroda pružio podršku, a Khabibu poslao poruku prijetnje.

"Rastrgat ćemo ga ako bude potrebno", napisao je Chimaev.

Chimaev i Khabib do sada nisu imali nešto javne interakcije, iako je Nurmagomedov pohvalio novu UFC-ovu zvijezdu. No, ovo je bio komentar baš u stilu borca koji do sada prema nikome nije pokazao baš neki respekt.

Khamzat bi se prema svemu sudeći trebao borbama vratiti krajem ljeta, a kao protivnik mu se ponudio borac koji je već ranije bacio svoje oko na njega. To je Neil Magny. Dana White je svjestan toga, ali nije htio potvrditi je li Magny borac s kojim će svoju novu zvijezdu upariti.

Linker
27. travanj 2024 05:36