UFC

Cejudo i dalje smatra da je Jose Aldo ‘GOAT‘ perolake kategorije: Evo što je savjetovao Volkanovskom

 Jose Aldo 

 Alejandro Salazar/PXImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Iako Aldo ima više obrana titule, smatra da bi Volkanovskog osvajanje titule u lakoj stavilo u jednu potpuno drugu dimenziju

Iz borbe u borbu se Alexandera Volkanovskog sve češće stavlja na ‘‘‘GOAT‘‘ listu, a ukoliko još neko vrijeme nastavi pokazivati ono što trenutno pokazuje u kavezu, takve riječi nitko neće moći osporiti. Trenutno je u perolakoj kategoriji titulu obranio pet puta, dok je Jose Aldo to učinio osam puta.

Henry Cejudo upravo Alda smatra ‘‘GOAT-om‘‘ perolake kategorije. Iako su brojevi trenutno na njegovoj strani, Cejudo je rekao kako bi osvajanje titule u lakoj kategoriji Volkanovskog stavilo u potpuno drugi kontekst:

‘‘Ako gledamo u ovom trenutku i ako se samo baziramo na brojevima, Jose Aldo je i dalje najbolji borac perolake kategorije svih vremena. Samo po brojevima. Ne kažem da je najbolji borac. No ako samo gledamo brojeve i činjenice, i dalje je to Jose Aldo. Zaboravljate njegove specijalke i hrvače koje je pobijedio. Chad Mendes, Frankie Edgar… obojicu je pobijedio dvaput‘‘, rekao je Cejudo na svom YouTube kanalu.

Također smatra kako bi osvajanje pojasa u lakoj kategoriji Volkanovskog lansiralo u neku drugu dimenziju, te bi nakon toga prostor za sve dvojbe nestao:

‘‘Da sam ja sad Volkanovski, ovisno kako operacija prođe, borio bih se protiv Islama sljedećeg. Išao bih na taj status dvostrukog prvaka. Išao bih tamo i sam sebe izazvao. Trenutno imaš pet obrana titule, tri te dijele do Alda i do njegovog rekorda u perolakoj kategoriji. Ali ako odeš u kategoriju više, osvojiš titulu u lakoj kategoriji, ako to uspiješ izvući to će te staviti u jednu potpuno drugu dimenziju‘‘, zaključio je Cejudo.

Linker
28. travanj 2024 20:01