UFC

Cejudo je navodno ugovorio svoj novi nastup: Nastupit će u Kanadi, a čeka ga možda i najbolji bantamaš na svijetu

Henry Cejudo

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
Službena potvrda ovog meča još nije došla, ali borci su navodno verbalno pristali na međusobni okršaj

Nakon tri godine pauze, Henry Cejudo vratio se MMA-u u petom mjesecu ove godine. ‘‘Triple C‘‘ odmah po povratku dobio je priliku osvojiti UFC-ovu titulu prvaka u bantam kategoriji, ali Aljamain Sterling tada se pokazao nepremostivom preprekom za Cejuda.

Cejudo nije bio siguran hoće li nastaviti s karijerom, jer nije imao previše motivacije boriti se ako ne može biti najbolji. To je rekao još pod emocijama nakon poraza od Sterlinga, ali vrlo brzo se predomislio i najavio kako će nastaviti svoju karijeru.

Sljedeći Cejudov nastup mogli bismo gledati 20. siječnja (1. mjesec) 2024. godine. MMA reporter Giorgi Kokiashvili prvi je iznio ovu informaciju, a prema njegovim navodima, Cejudo će se boriti protiv Meraba Dvalishvilija na UFC 297 eventu.

UFC 297 event održat će se u Kanadi, a Toronto će biti grad domaćin. Navodno su obojica pristala na međusobni okršaj, a samo se čeka službena potvrda od strane UFC-a.

Potvrde li se ovi navodi, vjerujemo da to neće biti ono čemu se nadao Merab Dvalishvili. Gruzijac je po svim parametrima zaslužio biti sljedeći izazivač za pojas, ali kao da ga UFC kažnjava jer je odbijao boriti se za titulu dok je prvak bio Aljamain Sterling. Dvalishvili i Sterling jako su dobri prijatelji i nisu bili spremni obračunati se unutar kaveza. Dana White nije skrivao da ga borci ljute takvom odlukom, a Merab sada očito snosi posljedice te odluke.

Za pretpostaviti je da će Marlon ‘‘Chito‘‘ Vera biti odabran kao sljedeći izazivač, ali porazi li Dvalishvili i Cejuda, dileme više ne bi trebalo biti. Gruzijac je trenutno u nizu od devet uzastopnih pobjeda, a u posljednjem nastupu deklasirao je Petra Yana. Deseta pobjeda zaredom morala bi Meraba odvesti do napada na titulu. Gruzijac je već sada po mišljenju nekih najbolji bantamaš na svijetu, iako pojas trenutno nije u njegovom vlasništvu.

Linker
04. svibanj 2024 15:19