UFC

Cejudo prognozira O‘Malleyjev poraz na UFC 299 eventu: ‘Nije prošao rovovske bitke, ‘Chito‘ je izdržljiviji‘

Sean O‘Malley (lijevo) i Henry Cejudo (desno)

 Screenshot (youtube, Tnt Sports)
‘‘Triple C‘‘ gotovo uvijek sumnja u Seana O‘Malleyja, ali ‘‘Sugar‘‘ ga uvijek razuvjeri

Dana White prije nekoliko dana otkrio je kako će UFC 299 event predvoditi Sean O‘Malley i Marlon ‘‘Chito‘‘ Vera. Iako je Vera tek šestorangirani borac u poretku izazivača unutar bantam kategorije, UFC je upario Veru i O‘Malleyja, jer Chito je jedini borac koji je dosad uspio poraziti Seana.

Taj meč datira iz 2020. godine, a Vera je tada ‘‘low kickom‘‘ oštetio peronealni živac Seanove desne noge, onesposobio je O‘Malleyjeve kretnje, a krajem prve runde došao je do pobjede tehničkim nokautom. Sean O‘Malley smatra da je Vera imao puno sreće pogodivši živac i da se nešto takvo jako rijetko događa u MMA borbama. Sean se silno želi osvetiti za taj poraz, a UFC je prepoznao veću marketinšku vrijednost koju nosi taj revanš, nego potencijalni meč između Meraba Dvalishvilija i O‘Malleyja.

Iako je slavio u prvom meču, Vera je prema prvim koeficijentima osjetan autsajder u revanšu. 2,65 iznosi koeficijent na Verinu pobjeda prema DraftKings-ovim koeficijentima, dok je 1,50 koeficijent na pobjedu O‘Malleyja. Henry Cejudo smatra da kladionice griješe i da će pobjednik biti Vera.

‘‘‘Chito‘ Vera dobit će ovaj meč na čistu izdržljivost. Tu je još jedan problem na koji Sean nije navikao, a to su visoki protivnici. Nije ni ‘Chito‘ nekakav div, ali visok je oko 175 cm (O‘Malley je 180 cm visok). Ako ‘Chito‘ Vera može poboljšati svoju obranu i držati ruke visoko, bit će dobro, jer O‘Malley ništa ne može njegovim nogama. Jedino što Sean može napadati jesu tijelo i lice.‘‘, započeo je Cejudo, a ‘‘Triple C‘‘ očito vjeruje kako je Vera moćniji udarač kad su u pitanju ‘‘kickovi‘‘. Cejudo također sumnja u O‘Malleyjev borilački duh.

‘‘Tip poput Seana O‘Malleyja nije osjetio kako je biti u rovovima. Nije prošao kroz sve ubojice u kategoriji. Da, kontroverzno je porazio Petra Yana, a ja i dalje ne vjerujem da je zaslužio tu pobjedu. Uspio je i desnicom zahvatiti Aljamaina Sterlinga. Hoću reći kako on nije prošao rovovske bitke sa stvarno čvrstim tipovima. Ako ‘Chito‘ može sprovesti istu taktiku kao u njihovom prošlom meču i ako mu onesposobi noge, čeka nas identičan ishod meča.‘‘, zaključio je Cejudo putem svog YouTube kanala.

Naravno, Sean O‘Malley jako je napredovao od prvog meča protiv Vere, ali Ekvadorac će doći maksimalno motiviran na taj meč. Ovo bi mu mogla biti jedina prilika za osvojiti pojas, s obzirom na konkurenciju u bantamu. Na Veri je da ju iskoristi.

Linker
03. svibanj 2024 11:07