UFC

Sean O‘Malley reagirao nakon ugovaranja revanša s Verom: ‘Imao je sreće u prvom meču i on to dobro zna‘

Sean O‘Malley (lijevo) i Marlon Vera (desno)

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Prvak UFC-ove bantam kategorije uzbuđen je zbog prilike za osvetu

Sean O‘Malley dobio je ono što je i tražio, a to je revanš protiv Marlona ‘‘Chita‘‘ Vere. ‘‘Chito‘‘ Vera jedini je borac koji je porazio O‘Malleyja u Seanovoj dosadašnjoj karijeri, a poraz mu je nanio u osmom mjesecu 2020. godine.

Ekvadorac je tehničkim nokautom u prvoj rundi porazio O‘Malleyja, a put do pobjede otvorio mu ‘‘low kick‘‘ kojim je oštetio Seanov peronealni živac. To je dovelo do takozvanog ‘‘visećeg stopala‘‘ i O‘Malley je imao velikih problema s kretanjem i oslanjanjem na desnu nogu. Nakon što je završio na tlu, Vera je zauzeo gornju poziciju i laktovima je zaključio borbu.

Sean O‘Malley nikada javno nije htio priznati taj poraz i tražio je sve moguće izlike kako bi opravdao činjenicu da ga je ‘‘Chito‘‘ Vera jednostavno demolirao te večeri. Srećom po Seana, period nakon toga bio je jako dobar za njega.

O‘Malley je upisao pet pobjeda u sljedećih šest nastupa, dok je meč protiv Pedra Munhoza okončan ‘‘no contestom‘‘ zbog uboda u oko. U osmom mjesecu ove godine Sean je došao do pojasa u UFC-ovoj bantam kategoriji, a od samog starta bilo je jasno da prvu obranu pojasa želi upisati protiv Vere. ‘‘Chito‘‘ Vera šesti je u poretku izazivača unutar bantam kategorije, a Merab Dvalishvili, kao i Aljamain Sterling, puno više zaslužuju napad na titulu.

Naravno, tu dolazimo do onoga da UFC nije organizacija koja teži isključivo sportu, nego zabavi i profitu. Revanš između O‘Malleyja i Vere marketinški djeluje isplativije od meča između O‘Malleyja i uvijek nezgodnog, ali ne pretjerano atraktivnog Meraba Dvalishvilija.

Također, Vera stilski bolje odgovara O‘Malleyju, nego jedan čvrsti i moćni hrvač poput Meraba. Time UFC izlaže svoju ‘‘zlatnu koku‘‘ manjoj opasnosti, a publici istovremeno nude meč koji će se vjerojatno bolje prodati nego što bi se prodao meč između Seana i Meraba. UFC je kompanija zakupljena od strane Endeavora, a Endeavor kao cilj ima profit i porast vrijednosti kompanije. Stoga rang ljestvice neće uvijek biti krucijalne pri odabiru sljedećeg izazivača, jer ljudi zaduženi za vođenje UFC-a odgovaraju Endeavoru i moraju im donositi profit. Ključno je zadržati balans između sportskog i financijskog aspekta.

No, vratimo se na sam meč. Sean O‘Malley sinoć je gostovao u MMA Houru i dao je prve osvrte na ugovoreni meč protiv Vere.

‘‘Nisam mogao dobiti uzbudljiviji meč od toga. Želim taj meč i radi se o savršenoj borbi za mene. Smatram da je tajming perfektan, a još nakon našeg prvog meča, svi su pričali: ‘Moraš ugovoriti revanš‘. Ja sam im govorio da ću dobiti revanš kad dođe vrijeme za to, a sada je pravo vrijeme. Mogao sam dobiti taj revanš kad god sam htio, ali nije bilo pravo vrijeme.‘‘, započeo je Sean, a zatim se osvrnuo na samog Veru.

‘‘Ne želim previše umanjivati njegovu vrijednost, zato što moram marketinški graditi ovaj meč. Ali uništit ću tog tipa. Koliko često se događa onakvo oštećenje živca? To se jako rijetko događa i neće se ponoviti ovaj put. Naravno, ako me on opet pogodi u živac i onesposobi me, priznat ću da sam dvaput izgubio. Ali smatram da je prošli put imao jako puno sreće i on to dobra zna. Duboko u sebi, on je toga svjestan i jako je preplašen zbog meča protiv mene. Chito, znam da gledaš. Ja sam prebrz za tebe i nećeš ništa moći učiniti. Mislim da je on jako nervozan jer je prespor. Rastavit ću ga.‘‘, poručio je O‘Malley.

Meč između O‘Malleyja i Vere održati će se 9. ožujka (treći mjesec) sljedeće godine, a Vera i O‘Malley predvodit će UFC 299 event. Za razliku od Seana koji se opširno dotaknuo meča, Vera je imao kratku poruku putem svog Instagram profila.

‘‘Kako god okrenemo, pojas dolazi kući.‘‘

Nadajmo se da će oba borca uspješno odraditi kompletan pripremni ciklus do samog meča, a ne sumnjamo da će meč privući veliku pažnju publike. Koliko god bilo boljih i adekvatnijih izazivača od Marlona Vere, ipak je Ekvadorac jedini borac koji je dosad uspio poraziti O‘Malleyja. Može li to ponoviti, saznat ćemo u trećem mjesecu sljedeće godine.

Linker
02. svibanj 2024 18:07