UFC

Cejudo odgovorio dvojici potencijalnih izazivača: 'Vas dvojica idite se ljubiti, Jose Aldo je idući'

Henry Cejudo
 Instagram
Henry Cejudo ustrajan je u želji da svoju prvu obranu titule prvaka bantam kategorije odradi protiv Josea Alda, unatoč tome što je ovaj poražen u svom debi nastupu unutar te kategorije. Tako je poslao poruku dvojici legitimnih izazivača, Aljamainu Sterlingu i Petru Yanu.

Sve je krenulo objavom na Twitteru Aljamaina Sterlinga (18-3, 10-3 UFC), borca koji se nalazi u nizu od četiri pobjede i apsolutno je legitiman kandidat za izazivača. On se nada biti prvi izazivač Henryja Cejuda u borbi za titulu bantam kategorije. Cejudo je istu osvojio još u lipnju, a do sada obranu nije ugovorio.

"UFC, možete li mi pomoći oko jedne stvari? Moram biti siguran da će Henry Cejudo dobiti poruku kako je novi glasnik (messenger) u gradu. Unaprijed vam zahvaljujem", napisao je Funkmaster, time otvoreno izazvavši prvaka na borbu.

Nije dugo trebalo da Cejudo odgovori. On je nakon borbe Josea Alda i Marlona Moraesa rekao da vidi bivšeg prvaka perolake kategorije kao svog izazivača i da će on biti prvi kojem će dati priliku, neovisno o tome što je Aldo u tom svom bantam debiju doživio poraz. Usput je u objavu ubacio i drugog potencijalnog izazivača, Petra Yana.

"Budući da ste ti i onaj ružni Rus toliko opsjednuti sa mnom, zašto se jednostavno ne odete ljubiti i neka pobjednik tog susreta dobije priliku pokloniti se "Triple C-ju". Prestani lizati te usne playboyu, Jose Aldo je idući koji će saviti koljeno", napisao je Cejudo koji se nastavio zvati trostrukim šampionom, iako mu je titula muha kategorije oduzeta jer ju nije imao namjeru braniti.

Jasno je kako Cejudo vidi borbu protiv Alda kao najbolju priliku za zaradu, ali i za poboljšanje svoje ostavštine. No, kad je već spomenuo i Rusa, taj isti borac nije mogao da mu ne odgovori i to u komentarima spomenute objave.

"Klaune jedan, ti si taj koji je opsjednut Aldom. Ostavi pojas i možda ću biti milosrdan prema tebi", napisao je Yan.

UFC za sada još uvijek šuti oko ove borbe, no nismo sigurni koliko im puno znače želje Cejuda pa kolikom god zvijezdom se on sam smatrao. Pojas muha kategorije oduzeli su mu bez prevelike zadrške i bit će zanimljivo pratiti kakva će im biti odluke po pitanju obrane titule u bantamu.

Linker
25. travanj 2024 03:32