UFC

Cejudo prognozirao meč između O‘Malleyja i Sterlinga: ‘Ako ga Sterling ne bude rušio, imat će problema‘

Sean O‘Malley (lijevo) i Aljamain Sterling (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Henry Cejudo dobro je upoznao vještine Aljamaina Sterlinga, dok O‘Malleyjeve nešto slabije poznaje

Vrlo interesantan bit će sljedeći meč za titulu u UFC-ovoj bantam kategoriji. Aljamain Sterling četvrtu obranu pojasa tražit će protiv Seana O‘Malleyja, a UFC-u preostaje samo ugovoriti mjesto i vrijeme tog obračuna.

Sterling je proteklog vikenda porazio Henryja Cejuda na UFC 288 eventu, a u kavezu se odmah nakon meča pojavio Sean O‘Malley i odradio sučeljavanje sa Sterlingom. Time je iz UFC-a jasno došla poruka da će upravo Sean biti sljedeći izazivač, a bit će to jedan zanimljiv sukob stilova.

Iako je Aljamain Sterling borac koji može odraditi dobar nastup boreći se u stojci, ipak se prvenstveno radi o ‘‘grappleru‘‘ s elitnim BJJ vještinama. Sean O‘Malley s druge strane predstavlja nešto drukčije. Radi se o borcu koji ima nevjerojatno dobar set vještina kad je stojka u pitanju, ali hrvanje i parter nešto su mu slabije strane.

Sterling će vjerojatno forsirati borbu u parteru protiv O‘Malleyja, a Sean će dati sve od sebe da ostane na nogama i nadjača Sterlinga kroz udaračke tehnike. Takvo mišljenje dijeli i Henry Cejudo.

‘‘Triple C‘‘ iz prve ruke se uvjerio u vještine Aljamaina Sterlinga, a s obzirom da je Cejudo proteklih godina jako dobar trener i analitičar, njegove prognoze uvijek je dobro poslušati. Ususret meču između O‘Malleyja i Sterlinga, Cejudo je dao svoje viđenje te borbe.

‘‘Ako ga ‘Aljo‘ ne bude mogao srušiti, bit će u probleima jer Sean je jako dobar udarač. On (Sean) dobro napada i tijelo protivnika, pogađa ‘middle kickovima‘, ali nakon što sam odradio meč protiv Sterlinga, mogu reći da je i on vrlo nezgodan. Nakon što sam odradio tijesan meč protiv ‘Alje‘, naravno da ću prognozirati njegovu pobjedu. Mislim da O‘Malley nema iskustvo nadmetanja s borcima s kakvima se ‘Aljo‘ borio.‘‘, pojasnio je Cejudo na konferenciji za medije nakon UFC 288 eventa.

Sterling će zasigurno biti favorit u ovom meču i definitivno je iskusniji od O‘Malleyja. Međutim, Sean je prošle godine porazio Petra Yana i dokazao je da se može nositi s najboljima u kategoriji. Može li napraviti još jedan korak dalje i osvojiti titulu, saznat ćemo vjerojatno kasnije ove godine.

Linker
04. svibanj 2024 06:00