UFC

Sean O‘Malley smatra da je Cejudo trebao pobijediti, ‘Triple C‘ dao svoje viđenje situacije

Sean O‘Malley

 Screenshot (youtube, The Mac Life)
Podosta tijesan meč odradili su Henry Cejudo i Aljamain Sterling

S velikom pažnjom Sean O‘Malley je pratio što se događalo u glavnoj borbi večeri na UFC 288 eventu. Aljamain Sterling porazio je Henryja Cejuda podijeljenom sudačkom odlukom, a pobjeda Sterlinga znači da je O‘Malley sljedeći izazivač, jer Merab Dvalishvili ne želi se boriti protiv svog prijatelja Sterlinga.

Pojavio se O‘Malley i u kavezu neposredno nakon Sterlingove pobjede, odradili su kraće sučeljavanje i pokušali su podić ‘‘hype‘‘ oko svoje borbe. Borbi protiv O‘Malleyja nadao se i Henry Cejudo, a da se pita O‘Malleyja, Cejudo je i trebao biti proglašen pobjednikom na UFC 288 eventu.

‘‘Mislio sam da Henry vodi 3-1 u rundama uoči početka pete runde. Iskreno, bio sam podosta iznenađen jer je ‘Aljo‘ pobijedio. Mislio sam da je Henry odradio onoliko koliko je trebao.‘‘, rekao je Sean.

Meč između Sterlinga i Cejuda jest bio tijesan, ali nitko ne priča o nekakvoj ‘‘krađi‘‘ nakon što je Sterling porazio Cejuda. Zavirite li na web stranicu mmadecisions.com, uočit ćete kako su dva medijska predstavnika bodovala meč u korist Cejuda, ali njih 21 bodovalo je meč u korist Sterlinga

image

Bodovanje medijskih predstavnika

Screenshot (mmadecisions.com)

Situacija je nešto drukčija među fanovima koji mogu bodovati meč putem te iste web stranice. Preko 1000 fanova ostavilo je svoj glas, a 46,2 posto ih vidi Cejuda kao pobjednika, dok je 52,8 posto glasača odabralo Sterlinga kao boljeg u tom meču. Jedan posto njih smatra da je borba trebala završiti neriješenim ishodom.

image

Bodovanje fanova

Screenshot (mmadecisions.com)

Može se diskutirati o nekim rundama koje su djelovale tijesno i ne bi bilo preveliko iznenađenje čak niti da je meč otišao u korist Cejuda. Međutim, sam Cejudo ne želi se zadržavati na takvim raspravama i na konferenciji za medije jednostavno je prihvatio poraz.

‘‘Ljudi govore ‘Pobijedio si, trebao si pobijediti‘. Nisam pobijedio. Pojas nije oko mog struka. To je kao da se pokušavate popeti na Mt. Everest i ne uspijete u tome. Ili ste se popeli, ili niste.‘‘, rekao je Cejudo i po tko zna koji put dokazao da je pravi sportaš čak i kad tijesno izgubi.

Linker
18. svibanj 2024 08:47