UFC

Cejudo smatra da kako Stipe nema šanse protiv Jonesa: ‘Ovo je laka zarada za Jonesa.‘

Jon Jones, Henry Cejudo

 Screenshot (youtube, Xcellentmma2)
Bitan faktor će također biti motivacija oba borca

Bivši UFC-ov prvak Henry Cejudo prokomentirao je mogući ishod borbe između Jona Jonesa i Stipe Miočića koja bi se potencijalno mogla održati ovoga ljeta. Cejudo smatra kako bi Stipe Miočić bio idealan protivnik Jonesu za debi u teškoj kategoriji.

Iako Stipe slovi za najboljeg teškaša svih vremena i prirodno mu više odgovara teška kategorija za razliku od Jonesa, Cejudo ipak smatra kako Jones ima sve što je potrebno da pobijedi bivšeg prvaka u svakom segmentu borbe.

"Mislim da je ovo sjajna borba za Jonesa jer je bolji od Stipe. Drugačije bih govorio da se bori protiv Francisa Ngannoua zbog čiste Ngannouove snage, jer kada je netko toliko moćan onda snaga može odigrati ključnu ulogu u borbi. I Stipe je snažan, ali Francis je na potpuno drugoj razini."

Cejudo očito smatra kako bi se Jones puno lakše proveo protiv Stipe nego protiv Ngannoua.

"Mislim da će Stipe omogućiti Jonesu da ostvari svoj puni potencijal i bude bolji u svakog segmentu borbe. Tako da ipak na kraju zaključujem da je ovo laka zarada za Jonesa."

Cejudo i Jones su surađivali na brojnim eventima gdje je Cejudo primijetio kako je Jones opet postao gladan izazova.

"Jonesu je sada u cilju da se vrati na pravi put na kojem je svojevremeno pobjeđivao Machidu, Shoguna i ostatak elite. Taj duh će se ponovno u njemu probuditi nakon ove borbe."

Cejudo možda i nije toliko daleko od istine s obzirom na to da je Stipe cijelo ovo vrijeme na rubu mirovine, izvan treninga a pitanje je i koliku motivaciju ima za pobjedu. Novac će zaraditi kakav god ishod borbe bio, a vjerojatno će se nakon toga konačno i umiroviti.

S druge strane Jones ima puno veću motivaciju jer on gleda na to da postane prvak teške kategorije i vjerojatno smatra kako mu je Stipe tek jedna stepenica na putu ka tome.

Linker
20. travanj 2024 07:33