UFC

Daniel Cormier ne vjeruje u pobjedu Miočića protiv Jonesa

 Jon Jones elbows Daniel Cormier 

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Usporedio je svoje poraze od oba borca

Daniel Cormier je bivši UFC-ov prvak poluteške i teške kategorije koji se borio u dva navrata s Jon Jonesom i u tri navrata sa Stipe Miočićem. Ako netko poznaje oba borca onda je to definitivno Daniel Cormier. Od Jonesa je oba puta izgubio, s time da je drugi poraz preinačen u "no contest" nakon što je Jones na doping testu bio pozitivan na turinabol. Miočića je u prvom meču nokautirao već u prvoj rundi i tako osvojio pojas teške kategorije, a u iduća dva navrata Miočić je osvetio te poraze i vratio titulu u svoje vlasništvo. Cormieru su porazi od Jonesa i Miočića ujedno i jedini porazi koje je doživio u svojoj dugoj MMA karijeri.

U nedavnom intervjuu za The Mac Life, Cormier se dotaknuo borbe između Miočića i Jonesa i iskreno objasnio zašto smatra da je Jones jako loš izbor protivnika za Stipu.

"Obojica su snažni i čvrsti. Obojica su nevjerojatno potkovani borci. Ali postoji jedna bitna stvar i objasnit ću je najiskrenije što mogu. kada sam izgubio od Jonesa, ja sam dao sve od sebe kako u prvoj borbi tako i u revanšu. Sve od sebe sam u revanšu dao i opet me uspio pobijediti. Pripremio sam se najbolje ikada, trenirao sam najviše što sam mogao i bio sam toliko siguran u sebe."

"Stipe Miočić je jako dobar borac. Ali nisam mogao u meču napraviti sve što sam htio kao u borbi protiv Jonesa. Da sam za Stipu bio pripremljen kao za revanš protiv Jonesa ne bi me nikada pobijedio. A za Jonesa to ne mogu reći. Da sam bio dovoljno pripremljen da mogu dati sve od sebe ne bih izgubio od Miočića, i da se razumijemo ja jako cijenim Stipu. Smatram da taj 'match up' nije dobar za njega. Bit će to odlična borba, ali kada promislim malo o njima dvojici ne vidim kako bi Miočić mogao pobijediti. Ne volim Jonesa, ali on je bolji borac."

Jonesu će ovo biti prvi izlet u tešku kategoriju, tako da njegovo tijelo možda neće biti sposobno raditi sve ono što je mogao kao poluteškaš. Bivši UFC prvak Henry Cejudo nedavno je slično izjavio kada je rekao da je Stipe laka borba za Jonesa.

"Mislim da je ovo sjajna borba za Jonesa jer je bolji od Stipe. Drugačije bih govorio da se bori protiv Francisa Ngannoua zbog čiste Ngannouove snage, jer kada je netko toliko moćan onda snaga može odigrati ključnu ulogu u borbi. I Stipe je snažan, ali Francis je na potpuno drugoj razini."

Cejudo očito smatra kako bi se Jones puno lakše proveo protiv Stipe nego protiv Ngannoua.

"Mislim da će Stipe omogućiti Jonesu da ostvari svoj puni potencijal i bude bolji u svakog segmentu borbe. Tako da ipak na kraju zaključujem da je ovo laka zarada za Jonesa."

Linker
11. srpanj 2024 21:06