UFC

T.J. Dillashaw progovorio o povlačenju i otkrio za čime najviše žali u svojoj karijeri: ‘To me uništilo‘

T.J. Dillashaw

 Screenshot (youtube, Thiccc Boy)
Bivši prvak UFC-ove bantam kategorije odlučio se povući iz sporta početkom ovog mjeseca

Pomalo nenadano T.J. Dillashaw prije desetak dana povukao se iz MMA-a. Uvjerljivo je Dillashaw izgubio od Aljamaina Sterlinga u 10. mjesecu ove godine, a na samom početku borbe ozlijedio je rame. Dillashaw dugo već muku muči s ozljedama svojih ramena i pitanje je može li se uopće adekvatno oporaviti od tih kroničnih ozljeda.

37. rođendan proslavit će u drugom mjesecu sljedeće godine i godine mu ne idu u prilog. Mnogi ipak ne vjeruju da se Dillashaw uistinu povukao. Vjeruje se da je T.J. odlučio iskoristiti ‘‘rupu‘‘ u propisima USADA-e, odnosno Dillashaw se planira oporavljati od ozljede koristeći nedozvoljene supstance. Zbog toga je T.J. otišao u mirovinu, jer time ne mora biti pod USADA-inim antidopinškim protokolom. Onda kad se Dillashaw izliječi i očisti od nedozvoljenih supstanci, vratit će se u USADA-in protokol.

Dillashaw je neko vrijeme šutio, ali gostujući kod Brendana Schauba u Food Truck Diaries emisiji, T.J. je dao više detalja o svom povlačenju.

‘‘Imao sam operaciju ramena prije četiri tjedna, a doktor je imao iskren razgovor sa mnom. Rekao mi je: ‘Hej, vrijeme je za donošenje odluke. Ovo je tvoja treća operacija ramena u posljednje tri godine‘. To me navelo na razmišlajnje od životu i mom sinu, o tome hoću li moći biti aktivan s njim, igrati golf i živjeti život van borilačkog sporta.‘‘, rekao je Dillashaw, a zatim je otkrio koliko mu se teško bilo povući nakon uvjerljivog poraza.

‘‘Otići tako nije lako. Ja i dalje vjerujem da sam najbolji borac bantam kategorije. Da sam zdrav, lakoćom bih vratio taj pojas, posebno protiv borca kao što je Aljamain koji mi stilski odlično odgovara. Zato sam i prihvatio meč unatoč ozljedi.‘‘, pojasnio je T.J.

Bogatu karijeru imao je Dillashaw, vratio se ili ne. U dva navrata osvajao je titulu u bantam kategoriji, a početkom 2019. godine pokušao je doći do pojasa i u muha kategoriji. Henry Cejudo porazio ga je prekidom nakon 32 sekunde borbe, a Dillashaw se dobrano iscrpio skidanjem kilograma za nižu kategoriju. T.J. je tu odluku označio kao jednom od najgorih u karijeri.

‘‘Najveći žal mi ostaje jer sam skidao kilograme za tu kategoriju (kategorija do 56,7 kg). Skidanje kilograma za tu kategoriju uništilo mi je metabolizam. Izgledao sam užasno i prošao sam operaciju nakon toga. Bio je to težak period za moje hormone i sve ostalo.‘‘, rekao je Dillashaw koji se poslužio i nedozvoljenim supstancama (EPO, krvni doping, op.a.) kako bi lakše skinuo kilograme.

‘‘Nikad se ti problemi i suspenzija ne bi dogodili da nisam odlučio okušati se u toj kategoriji. Najviše žalim zbog odlaska u muha kategoriju.‘‘, dodao je Dillashaw.

Hoće li se Dillashaw vratiti ili ne, saznat ćemo narednih godina. Činjenica je da mu nije preostalo puno vremena za povratak, ali puno puta smo svjedočili MMA borcima koji jednostavno ne uspijevaju ostati umirovljeni. Možda i Dillashaw bude jedan od njih, a možda je sve ovo unaprijed isplanirao zbog gore navedenih razloga.

Linker
20. travanj 2024 06:55