UFC

T.J. Dillashaw priznao: ‘Nisam se želio umiroviti. Vraćam se ako se rame oporavi, svi znaju da sam najbolji u kategoriji!‘

Aljamain Sterling i TJ Dillashaw

 GIUSEPPE CACACE/AFP/PROFIMEDIA Giuseppe Cacace/afp/profimedia
Nije zadovoljan kako se odvio kraj njegove karijere

T.J. Dillashaw bori se pomiriti s umirovljenjem. Dillashaw (17-5, 13-5 UFC), nogometnim žargonom, okačio je rukavice o klin nakon poraza tehničkim nokautom od prvaka bantam kategorije Aljamaina Sterlinga prošlog listopada (deseti mjesec) na UFC-u 280 u borbi u kojoj je iščašio rame.

Dillashaw je već nekoliko puta iščašio rame tijekom trening kampa i znao je koji je rizik da se to ponovi protiv Sterlinga. Ipak, ozljeda ramena koja se ponavljala ga je natjerala da napravi korak unatrag, a ako je uspije popraviti do točke u kojoj se može ponovno natjecati, bivši dvostruki UFC prvak u bantam kategoriji to apsolutno planira učiniti.

“Znam da sam još uvijek najbolji borac u težinskoj kategoriji. Daleko, vjerujem da sam najbolji bantamaš i ljuti me što su se stvari odvile na ovaj način. Ako je rame dobro, ja se definitivno vraćam u kavez. Ne mogu dopustiti da se sve ovako završi”, rekao je.

Ako se Dillashaw nikada više ne bude borio, nije zadovoljan posljednjim poglavljem svoje karijere. Njegova sudbina ovisi o tome kako će proći njegova sljedeća operacija ramena koja dolazi sa svojim komplikacijama.

"Nisam se želio povući, to je bila stvarno gorka stvar. Nedavno mi je bilo teško biti u sportu, poput pomaganja mom partneru za trening Juanu Archuleti u borbi za pojas u Japanu u Rizinu. Bilo mi je teško razmišljati o sportu dok sam bio prisiljen napustiti ga i kako je moja karijera krenula onako kako je krenula pred kraj. Stvarno sam bio ogorčen", kazao je te rekao nešto o specijalistima koji su ga pregledavali:

“Svaki liječnik kojeg sam upoznao – svi su oni specijalisti za moje rame, svi mi govore da me ne mogu vratiti u natjecateljski ritam. Doktori nisu uvijek u pravu, ali ja moram na super opsežnu operaciju ramena", zaključio je Dillashaw.

Linker
26. travanj 2024 17:16