UFC

Cejudo vjeruje da će se Poirier u slučaju pobjede umiroviti: ‘On želi otići na vrhu‘

Dustin Poirier

 Logan Riely/Getty images/Profimedia
‘Triple C‘ je otkrio kako Poiriera smatra favoritom pred glavnu borbu UFC 269 priredbe

Kako se borba između Dustina Poiriera i Charlesa Oliveira bliži, tako je sve više različitih analiza na temu toga kako bi ta borba mogla izgledati i naposljetku završiti. Jedno zanimljivo razmišljanje, koje je zapravo u podosta toga vrlo slično nekima koje smo do sada čuli, dao je Henry Cejudo. U YouTube showu "The Triple C and Schmo Show" osvrnuo se na veliki okšaj koji s nestrpljenjem iščekujemo.

"Što borba bude više trajala, to više ide na ruku Dustina Poiriera. Što borba dulje traje, dojam mi je da Oliveira gubi želju biti unutra. To se vidjelo i u nekim trenucima prve runde borbe protiv Chandlera. Iako sam fan Oliveire i želim da pobijedi, imam osjećaj da je Dustin Poirier prošao kroz puno više toga i zato mislim da je favorit. Šansa za Oliveiru je ako ga završi u ranim trenucima borbe. Bit će ovo udaračka bitka i zbog toga idem više na stranu pobjede Poiriera nego Oliveire", rekao je Cejudo, dodavši:

"Oliveira je tehnički najkvalitetniji borac na cijelom UFC rosteru. Udaračke tehnike su mu sjajne, a i rušenja su mu predobra za nekoga tko nije hrvač. No, nema sve što je potrebno za ovakvu borbu. Poirier ima tu izdržljivost i ustrajnost. Preživio je više ovakvih ratova i zato mu dajem prednost."

Potvrdio je nakon toga Cejudo još jednom svoje razmišljanje, a onda je dodao jedno svoje vlastito očekivanje. Odnosno, nešto što osjeća da će se dogoditi ako se njegova prognoza ostvari.

"Uistinu vjerujem da će Poirier pobijediti. Nakon toga, a ovo ovdje čujete po prvi put, vjerujem da će se umiroviti. Kad borac krene samo razmišljati o umirovljenju, to je istina, trebao bi se umiroviti. Dustin Poirier želi otići dok je na vrhu", iznenadio je ovom izjavom, dodatno ju pokušavši potvrditi onim što bi Poirieru u slučaju nastavka karijere uslijedilo:

"Ne vjerujem da se želi boriti protiv Justina Gaethjea. Uistinu ne mislim tako. Bio sam na njihovoj prvoj borbi i bit ću iznenađen ako se ne umirovi."

Dugo je Dustin već u ovom sportu i nekako nam nerealno zvuči ideja o umirovljenju baš sad kad je krenuo zarađivati one najveće novce. Oni bi se u slučaju osvajanja titule mogli i povećati pa nam baš ne zvuči realno odlazak na taj način. Cejudo je to napravio i svaka mu čast na tome, no rijetki su takvi kao on.

Linker
23. travanj 2024 09:28