UFC

Cejudov trener o Henryjevom povratku: ‘On je stvoren da bude jedan od najvećih‘

Henry Cejudo i Eric Albarracin (iza)

 Screenshot (youtube, Espn Mma)
Eric Albarracin najavio je uvjerljivu pobjedu svog borca na UFC 288 eventu

Veliki povratak Henryja Cejuda čeka nas ovaj vikend na UFC 288 eventu. ‘‘Triple C‘‘ se povukao iz sporta u petom mjesecu 2020. godine nakon što je nokautirao Dominicka Cruza u meču za titulu UFC-ove bantam kategorije.

Tražio je Cejudo više novca i poštovanja od strane UFC-a, ali s obzirom da Cejudo nikada nije bio udarna zvijezda UFC-a, nije organizacija pristala na njegove zahtjeve. Cejudo se neko vrijeme posvetio treniranju drugih boraca, kao i detaljnim analizama na svom odličnom YouTube kanalu.

Ipak, kako je vrijeme odmicalo, rasla je glad za povratkom u kavez i nadmetanjem s najboljima na svijetu. Cejuda odmah u povratničkom meču čeka obračun za titulu prvaka u bantamu, a protivnik će mu biti Aljamain Sterling. ‘‘Aljo‘‘ je trenutno u nizu od osam uzastopnih pobjeda i pojas je dvaput branio. Kladionice im daju podjednake šanse za pobjedu, a Cejudov trener Eric Albarracin najavio je kakav ishod možemo očekivati.

‘‘Mislim da će ga Henry poraziti ‘submissionom‘. Henry će možda govoriti nešto drugo, ali bit će to ‘submission.‘‘‘, istaknuo je poznati trener, a potom se osvrnuo na dugu Cejudovu pauzu.

‘‘Henry se jednostavno htio odmoriti i opustiti. Još od 12 godine života imao je metu na leđima, jer sve od tada je broj 1 (Cejudo je nekoć bio olimpijski hrvač, op.a.). Trebao mu je komfor i opuštanje. Ali sada shvaćam da Henry nije stvoren za opuštanje. On je stvoren da bude jedan od najvećih i zato se vraća.‘‘

Porazi li Cejudo prvaka bantam kategorije, plan je boriti se protiv Seana O‘Malleyja, a u slučaju da porazi i Seana, Henry planira meč zbog kojeg se zapravo najviše i vratio. Radi se o obračunu protiv Alexandera Volkanovskog za titulu prvaka u perolakoj kategoriji, a Cejudo bi tako imao priliku postati prvim borcem u povijesti koji je osvajao UFC-ovu titulu u tri različite težinske kategorije. Cejudov trener smatra da je dobra stvar što Henry planira odraditi dva meča prije potencijalnog obračuna s Volkanovskim.

‘‘Morate ‘smočiti stopala‘. Alexander je bio prvi na ‘P4P‘ ljestvici i konstantno se natječe. Želim da Henry uđe u ritam prije borbe. Također, jako je bitno da izgrade taj meč što većim, jer što Henryju preostaje ako porazi Volkanovskog? Nema smisla ići unatrag. Potrebno je sve temelje postaviti, od YouTube kanala do mentalne i fizičke pripreme. Henry mora ući ritam, pridobiti publiku, sada ga svi žele gledati i ponovno je izgradio ime. Uskoro će doći vrijeme za meč između ‘P4P‘ najboljeg borca (aludira na Volkanovskog) i najvećeg borilačkog sportaša u povijesti (tu aludira na Cejuda)‘‘, zaključio je Albarracin u MMA Houru.

Linker
21. svibanj 2024 01:00