UFC

Chael Sonnen o Alexu Pereiri: ‘Na kraju će biti ispred Makhacheva, samo mora napraviti ovo!‘

Alex Pereira

 LOUIS GRASSE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Louis Grasse/zuma Press/profimedia
Ima svoje argumente za to, samo se moraju poklopiti neke stvari

Chael Sonnen misli da je Alex Pereira borac godine ako uspije osvojiti naslov u poluteškoj kategoriji na UFC-u 295. Pereira (8-2 MMA, 5-1 UFC) suočava se s Jirijem Prochazkom (29-3-1, 3-0 UFC) za upražnjeni pojas do 93 kilograma u glavnom meču večeri ove subote, 11. studenog u Madison Square Gardenu u New Yorku.

Za sada je prvak lake kategorije Islam Makhachev Sonnenov borac godine. Makhachev (25-1, 14-1 UFC) dvaput je pobijedio prvaka perolake kategorije Alexandera Volkanovskog - prvi put odlukom u veljači na UFC-u 284, a drugi put nokautom u prvoj rundi na UFC-u 294 prije nešto manje od tri tjedna.

"Trenutni lider u izboru za borca ​​godine vrlo je jasan: to je Islam Makhachev. Nijedan drugi borac ove godine nije nekoga pobijedio do te mjere. Islam je ove godine dobio samo dvije borbe, ali bio je to isti tip, Volkanovski, aktualni svjetski prvak “Dok je Islam prošao iznad jednog, onda je krenuo protiv Volkanovskog, koji je imao još jednu obranu naslova i bio je aktualni svjetski prvak, a nije se izvukao iz prve tri minute. Jasan vođa trenutno je on", kazao je na svom YouTube kanalu.

Ipak, ako bivši prvak srednje kategorije Pereira može pobijediti Prochazku i osvojiti drugu UFC titulu u samo sedam borbi u oktogonu, Sonnen bi mu dao krunu najboljeg borca ​​godine. Godine 2023. Pereira je izgubio naslov u srednjoj kategoriji od Israela Adesanye u travnju, a zatim je u srpnju pobijedio bivšeg prvaka Jana Blachowicza u svom debiju u poluteškoj kategoriji. Ako pobijedi Prochazku u subotu, Pereira će u razdoblju od 12 mjeseci držati pojas srednje i poluteške kategorije.

"Ako Alex Pereira pobijedi, on će unutar ove kalendarske godine – što su konkretni datumi pitanja – biti prvak u srednjoj i poluteškoj kategoriji u istoj kalendarskoj godini, što ga čini najboljim svjetskim borcem godine po mom izboru", zaključio je Sonnen.

Linker
03. svibanj 2024 11:37