UFC

Chael Sonnen o nastupu Ciryla Ganea: ‘On je bio nasmrt preplašen u ovoj borbi‘

Ciryl Gane

 Patrick T. Fallon/AFP/Profimedia
Umirovljeni Sonnen smatra da je Gane bio u mentalno lošem stanju uoči borbe

Nismo puno puta svjedočili tako lošem i razočaravajućem nastupu u borbi za titulu, kao što je onaj Ganeov u meču protiv Jona Jonesa. Francuski teškaš razočarao je sve svoje fanove izvedbom na UFC 285 eventu, a već nakon dvije minute i četiri sekunde, meč je završio.

Jones je iskoristio Ganeov loš pokušaj udarca, srušio ga je u parter i završio ga je ‘‘giljotinom‘‘. Gane je djelovao kao borac nekoliko razina ispod Jonesa, naročito kad je borba završila na tlu. Je li Jones uistinu toliko bolji ili Gane jednostavno nije pokazao što zna, tema je za razmatranje. Ako se pita Chaela Sonnena, krivac za Ganeovu izvedbu jest njegova psiha, odnosno mentalno stanje s kojim je ušao u meč.

‘‘Ciryl Gane bio je nasmrt preplašen. Način na koji je bježao od Jonesa apsolutno me začudio, a ja nisam niti bio veliki pobornik Ciryla Ganea. Ne želim biti zao prema njemu i zadavati mu udarce dok je na dnu, jer bio sam u istoj poziciji.‘‘, rekao je Sonnen, vjerojatno aludirajući na činjenicu da je i on sam izgubio od Jonesa prekidom u prvoj rundi.

Ciryl Gane priliku za meč protiv Jonesa dobio je kao prvorangirani izazivač UFC-ove teške kategorije. Odlaskom Francisa Ngannoua iz organizacije, otvorila se prilika dvojici boraca da se bore za pojas, a UFC-ova odluka pala je na Jonesa i Ganea. Sonnen tvrdi da Gane nije bio opcija kojoj su se čelnici UFC-a nadali.

‘‘Ciryl (Gane) nije bio prva opcija za ovaj meč. To je bio Ngannou. Ciryl nije bio niti druga opcija, jer to je bio Stipe (Miočić). Išlo se s trećom opcijom na kraju, ali svejedno nisam znao da je Ciryl toliko uplašen. On je navodno bio profesionalni kickboksač, iako ja to nisam vidio svojim očima. Ciryl je dakle udarač i jednostavno ne bi trebao biti uplašen.‘‘, dodao je Sonnen putem svog YouTube kanala.

Mnogi će reći da jedan profesionalni borac na toj razini sigurno nije bio preplašen. Treba ipak spoznati razliku. Naravno da se Gane nije uplašio eventualnih batina, ali lako je moguće da se uplašio težine tog meča i da ga je pritisak ‘‘pojeo‘‘. Bio je to daleko najgori nastup u njegovoj karijeri i bit će zanimljivo vidjeti u kakvom će se izdanju vratiti.

Linker
19. travanj 2024 20:47