UFC

Henry Cejudo nakon Jonesove pobjede: ‘Nema više GSP-a, Jon Jones je najveći ikad‘

Jon Jones i Henry Cejudo

 Screenshot (youtube, Henry Cejudo)
‘‘Triple C‘‘ smatra da je gotova rasprava o najvećem MMA borcu u povijesti

Sjajan posao odradili su Jon Jones i Henry Cejudo u zajedničkoj suradnji. ‘‘Bones‘‘ je sa Cejudom počeo surađivati krajem 2021. godine, nakon što je izbačen iz JacksonWink dvorane zbog učestalih incidenata izvan kaveza.

Kap koja je prelila čašu bilo je Jonesovo nasilje nad zaručnicom. I dok su mnogi Jonesovi treneri ostali uz njega, Mike Winkeljohn zatvorio mu je vrata svoje dvorane i prekinuo je suradnju s Jonesom. Dvorana Fight Ready u kojoj trenira Cejudo bila je dvorana koju je Jones odabrao za odraditi dio svojih priprema, a više puta je ‘‘Bones‘‘ posjećivao tu dvoranu tijekom cijele 2022. godine, još dok nije imao ugovoren meč.

Očito da je jako dobro kliknuo s Henryjem Cejudom koji iskače kao sve bolji trener, ali i motivator. ‘‘Triple C‘‘ jako puno radi na psihičkom aspektu, a pravi je majstor i kad je u pitanju analiza i tehnička priprema. Dokaz tome jest video koji smo podijelili prije nekoliko dana, a u tom videu vidljivo je koliko veliku ulogu je imao Cejudo u pobjedi Jona Jonesa.

Naravno da nije Jones jedini koji profitira iz te suradnje. Henry ima priliku surađivati i učiti od najboljeg borca u povijesti ovog sporta. Da, Jones je u očima velike većine najbolji i najveći ikad, a Henry Cejudo je na svom YouTube kanalu istaknuo kako više nema dileme da je Jones najveći svih vremena.

‘‘Jon Jones je odradio ono što je trebao. Sjajno se držao taktike i odradio je jako dobar posao. Njegovi udarci nogom, kao i način na koji je došao do rušenja, pa zatim čvrstina kojom je kontrolirao Ganea, sve je dobro odradio.‘‘, započeo je Cejudo, a zatim je zaključio.

‘‘Jon Jones je zacementirao sebe kao najvećeg svih vremena. Nema više izlika i nema više Georgesa St-Pierrea. Više nitko nije u konkurenciji. Njegovo ime je Jon Jones i on je ‘P4P‘ najveći MMA borac ikad.‘‘, poručio je Cejudo.

‘‘Triple C‘‘ sada je na redu za povratak u kavez, a njega također čeka borba kojom će moći podebljati svoju ostavštinu. Cejudo će se 6. svibnja (peti mjesec) boriti protiv Aljamaina Sterlinga za titulu u bantam kategoriji. Nekoć je već držao i uspješno obranio tu titulu, a u petom mjesecu pokušat će ju vratiti u svoje vlasništvo. Vjerujemo da će Jon Jones uložiti vrijeme da mu pomogne u pripremama za taj meč.

Linker
20. travanj 2024 04:50