UFC

Chael Sonnen o zahtjevu Islamove majke: ‘Nije joj rekao ‘ne‘, izgledno je da ćemo ga izgubiti‘

 Islam Makhachev 

 SA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Rekao je da Islam dolazi iz kulutre koja njeguje to poštovanje prema roditeljima, tako da je rekao da bi uskoro mogao i ispuniti majčinu želju

Islam Makhachev je neki dan otkrio kako mu je majka počela sugerirati da se umirovi sada kada je na vrhu i kad je prvak. Podsjetimo se samo da je Khabib zbog obećanja majci da bez pokojnog oca Abdulmanapa više neće ući u kavez odustao od profesionalnog sporta, a sada bi isti scenarij mogli vidjeti i s Makhachevim.

Početkom ovog mjeseca Islam je obranio titulu protiv Alexandera Volkanovskog, a nakon toga je odmah rekao kako želi ime idućeg protivnika. Nekoliko dana nakon toga svega dolazi vijest o zahtjevu kojeg je pred Islama stavila njegova majka, a isti je pomalo pesimistično prokomentirao i Chael Sonnen:

‘‘Islamova majka je uputila zahtjev Islamu da se umirovi sad kad je prvak. Trebamo li se brinuti oko toga? Čuo sam već jako puno izgovora kada se netko ne želi boriti, no ovo je drugačije. Radi se o majci, a ima li netko da ne misli da se majku mora slušati?‘‘, rekao je Sonnen na svom YouTube kanalu.

‘‘Ovo je teška tema, ljudi. Čim je čovjek unio Boga u cijelu priču, tu nema povratka. Majka mu je rekla… To je zanimljivo jer Islam dolazi iz kulture koja ima veliko poštovanje prema roditeljima. No, Islam joj nije rekao ‘ne‘. Teško je. Ne kažem da ćemo odmah izgubiti Islama, ali kad ostvari još neke uspjehe, vrlo lako se može dogoditi da ga izgubimo‘‘, dodao je.

Što će biti s cijelom tom pričom, u ovom trenutku je nemoguće znati. Bila bi samo velika šteta kada bi se i Islam povukao na samom vrhu karijere kada ga čekaju još i najzanimljiviji mečevi, no odluka o umirovljenju je stvar svakog borca te ju treba poštovati.

Linker
24. travanj 2024 14:46