UFC

Makhachev traži sljedećeg izazivača: Oglasili su se Volkanovski i Poirier

Islam Makhachev

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prvak UFC-ove lake kategorije već je spreman za sljedeći izazov

Nešto što MMA fanovi jako vole jesu prvaci koji aktivno brane svoje pojaseve. Nerijetko svjedočimo UFC-ovim prvacima koji se bore jednom godišnje nakon što dođu do pojasa, ali čini se da Islam Makhachev ne planira biti jedan od takvih.

Dagestanac je prije jedanaest dana obranio titulu u lakoj kategoriji, ali već je spreman za ugovaranje nove borbe. Naime, Islam se oglasio putem svog Twitter profila i uputio je prozivku svim ostalim izazivačima.

‘‘Tko je sljedeći?‘‘, napisao je Islam.

Time je jasno dao do znanja da se već želi okrenuti novom izazovu. Beneil Dariush bio bi logičan izbor kao borac u nizu od osam uzastopnih pobjeda, ali UFC razmišlja drukčijom logikom i Dariusha su uparili s Charlesom Oliveirom.

Tu se otvara mogućnost za neke druge izazivače, a zainteresiranih kandidata neće faliti. Jako brzo javio se Alexander Volkanovski, borac protiv kojeg je Makhachev zapravo i obranio pojas prije 11 dana. Bio je to fantastičan meč na pet rundi u kojem je na koncu slavio Makhachev, a Volkanovski je željan instantnog revanša.

‘‘Idemo se opet boriti i pružiti ljudima ono što žele.‘‘, poruka je Volkanovskog.

Mnogi se vjerojatno ne bi bunili ovakvim raspletom, ali bunio bi se Yair Rodriguez koji je trenutno u statusu privremenog prvaka UFC-ove perolake kategorije. Meksikanac se nada borbi protiv Volkanovskog, a ugovori li Volk novi meč protiv Makhacheva, Rodriguez bi se mogao načekati, a time se blokira i kompletna perolaka kategorija.

Veća je vjerojatnost da će Makhachev čekati pobjednika između Dariusha i Oliveire, ali nije nemoguće da ga UFC upari i s nekim od ostalih izazivača u lakoj kategoriji.

Dustin Poirier jedan je od onih koji su se javili za meč protiv Makhacheva. ‘‘Diamond‘‘ se dvaput u karijeri borio za UFC-ovu titulu u lakoj kategoriji, a oba put je poražen ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi. Gubio je od Khabiba Nurmagomedova i od Charlesa Oliveire. Poirier je trenutno drugorangirani izazivač u lakoj kategoriji, nikad se nije borio protiv Makhacheva, a u svom posljednjem nastupu porazio je Michaela Chandlera. Mnogi bi se pobunili jer Poirier po treći put napada pojas, ali Dustin se svejedno ponudio.

‘‘Što ima?‘‘, kratak je Dustinov odgovor na Islamovu prozivku, a među brojnim komentarima, našla se i jedna očekivana kritika.

‘‘Dustinu će davati napade na titulu sve dok konačno ne pobijedi?‘‘

Poirier je odgovorio da je to i plan, a planiraju li UFC-ovi čelnici dati Poirieru još jednu šansu za osvojiti pojas, vrijeme će pokazati.

Linker
27. travanj 2024 06:29