UFC

Islam Makhachev pod pritiskom je majke: ‘Umirovi se, kada ćeš poslušati svoju majku kao Khabib?‘

Islam Makhachev

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prvak UFC-ove lake kategorije otkrio je što njegova majka misli o njegovoj profesiji

MMA javnost ostala je dobrano šokirana u 10. mjesecu 2020. godine. Khabib Nurmagomedov nakon pobjede nad Justinom Gaethjeem položio je rukavice na sredini kaveza i obznanio je povlačenje iz sporta. Iako je bio samo jednu pobjedu udaljenu od omjera 30-0, Khabib je pojasnio kako je dao obećanje svojoj majci i planira ga ispoštovati.

Ranije te godine, Nurmagomedovu je preminuo otac i Khabib je obećao majci da bez oca više neće ulaziti u kavez. Odradio je taj oproštajni meč protiv Gaethjea i to je bilo to. Pokušavao je Dana White nagovoriti Khabiba na povratak, nudio mu je ogromne svote novce, ali Khabib je jasan po pitanju svog obećanja.

Slične okolnosti mogle bi zadesiti Islama Makhacheva, Khabibovog legitimnog nasljednika. Makhachev i Khabib prijatelji su i timski kolege od malih nogu, a Khabibov otac uvijek je isticao Makhacheva kao borca koji će zavladati lakom kategorijom nakon što se Khabib povuče. Islam trenutno uistinu i vlada UFC-ovom lakom kategorijom, ali on bi se također mogao povući na nagovor majke. U razgovoru za Red Corner MMA, Makhachev je otkrio kako njegova majka gleda na njegovu borilačku karijeru.

‘‘Ona ne gleda borbe. Ne samo moje borbe, nego općenito ne gleda borbe. Ne sviđa joj se gledati kako ljudi udaraju jednog drugog. Kad sam stigao kući, ona mi je rekla: ‘Ti si prvak, umirovi se sada. Khabib je poslušao svoju majku. Kada ćeš ti poslušati svoju?‘‘‘, otkrio je Makhachev, a zatim je podijelio svoj odgovor koji joj je uputio.

‘‘Rekao sam joj da je Khabib branio svoju titulu, a ja također moram braniti titulu. Teška je to tema za moju majku. Otac je suprotnost. On gleda sve mečeve.‘‘, rekao je Makhachev.

Khabib se iz sporta povukao kao 32-godišnjak, nakon tri obrane pojasa. Islam Makhachev ove godine će napuniti 32 godine, a trenutno je upisao jednu obranu titule. Nemojte se iznenaditi ako i njegova karijera uskoro završi.

Linker
23. travanj 2024 07:39