UFC

Chael Sonnen osporio klišej borilačkih sportova o ‘šansi udarca‘: ‘Ne znam odakle vam ta ideja‘

Chael Sonnen (lijevo) i Conor McGregor (desno)

 Amy Kaplan/Zuma Press/Profimedia; Martin McNeil (MAMC)/Backgrid UK/Profimedia
Sonnen je vrlo jasno iznio koga i zašto smatra favoritom u glavnoj borbi UFC-a 303

Ne postoji borba koja će privući toliko suprotstavljenih mišljenja kao povratak Conora McGregora na UFC-u 303.

McGregor uvijek izaziva raspravu sa svime što radi, a borba s Michaelom Chandlerom ima mnogo slojeva za analizu.

Kao što je uvijek slučaj s "The Notoriousom", snaga u njegovoj lijevoj ruci i preciznost iza nje daju mu priliku protiv bilo koga u bilo kojem trenutku borbe. Veliko pitanje za mnoge ljude je kako će McGregor izgledati nakon tako dugog izbivanja i hoće li Chandler biti više rezerviran u ovoj borbi.

Chael Sonnen nije toliko uvjeren u Irčevu sposobnost da uvijek bude na samo jedan udarac udaljen od pobjede. U nedavnom intervjuu za Bloody Elbow, Sonnen je dao svoje iskreno mišljenje o glavnoj borbi UFC 303 priredbe.

Jasno je iznio svoju prognozu opravdavajući zašto vjeruje da ovo nije teško predvidjeti.

"The Bad Guy" ne vjeruje u mistiku koja okružuje McGregora i njegove borbe te je osporio uobičajeni klišej borilačkih sportova – ‘šansa udarca‘.

"Michael Chandler pobjeđuje, imate najdiscipliniranijeg momka u sportu, vjerojatno. Imate najnediscipliniranijeg momka u sportu, sigurno. To je jedna od onih situacija, kada vodite ovaj razgovor svi će biti lijeni kao što ću i ja biti sada i reći da Conor ima ‘šansu udarca‘.‘‘

"Ne znam odakle ste dobili tu ideju o ‘šansi udarca‘, znam da je to nešto zabavno što ljudi kažu, ali mislim da se morate vratiti do Michaela Moorera koji je izgubio pojas od Georgea Foremana, nema takve stvari kao što je ‘šansa udarca‘. Bolji momak pobjeđuje, on pobjeđuje svaki put i Michael Chandler bi mogao izaći tamo i boksati s Conorom u ovom trenutku. Ne postajete bolji u nečemu ne radeći to nešto."

Fanovi će morati pričekati i vidjeti hoće li McGregor uspjeti ponovno pronaći svoju magiju ili će Chandlerova disciplina prevladati.

Linker
21. srpanj 2024 19:27