UFC

Chael Sonnen ponovno u elementu, obratio se Jonu Jonesu: ‘Adesanya je prešao tvoj ‘nivo‘, ostavio te u prašini!‘

Chael Sonnen 

 CP4/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Cp4/Zuma Press/Profimedia
Adesanya i Jones jedni su od najdominantnijih UFC prvaka u posljednje vrijeme

Israel Adesanya i Jon Jones nedavno su izgladili svoje odnose. Prije su imali svojevrstan "beef", no ako govorimo o nedavnim događajima, čini se da su se pomirili. Ipak, postoje oni koji vjeruju da se i dalje, na neki način, natječu za prevlast u MMA svijetu, a jedan od njih je i Chael Sonnen.

Štoviše, on je iznio zanimljivu teoriju, a to je da je Adesanya postao popularniji od Jonesa.

“I jedan i drugi tvrde da su najbolji i mogu natjerati mnogo ljudi da im to potvrde, ali ja smatram da je Adesanya postao veća zvijezda od njega. On je već prešao njegovu razinu, ostavio ga je u prašini. Ono što je Izzy napravio na UFC-u 290 i pozornost koju može izazvati, Jon Jones nikada neće moći. Za deset godina, kada budete gledali unatrag i pokušavali ispričati priču o najboljima, nećete reći Jon Jones, već Israel Adesanya.”

Adesanya i Jones jedni su od najdominantnijih UFC prvaka u posljednje vrijeme. "The Last Stylebender" dvostruki je prvak u srednjoj kategoriji s pet obrana pojasa tijekom svoje dvije vladavine, dok je Jones najuspješniji poluteškaš u povijesti UFC-a. "Bones" je obranio svoj pojas u poluteškoj kategoriji 11 puta prije nego što je otišao u tešku kategoriju i prekidom u prvoj rundi protiv Ciryla Ganea na UFC-u 285 došao do pojasa "kraljevske kategorije".

Jones je umiješao svoje prste u promotivnu stranu MMA-a u raznim trenucima svoje karijere, ponajviše tijekom višegodišnjeg rivalstva s Danielom Cormierom, ali ne na isti način kao Adesanya. Od njegovih odlazaka do glume nakon borbe i svega između, “The Last Stylebender” je prihvatio teatralnu prirodu borbene igre.

Učinio je to ponovno na UFC-u 290 kada se suočio sa svojim sljedećim izazivačem za titulu, Dricusom Du Plessisom, u užarenoj razmjeni nakon borbe koja je postala jedna od priča o kojima se najviše raspravljalo nakon događaja. Hoće li takvim tempom Adesanya stvarno i postati najzanimljiviji borac, tek treba saznati, no još uvijek nije došao na razinu Jonesa.

Linker
05. svibanj 2024 05:42