UFC

Chandler je uvjeren da je Poirier odustao: ‘Čestitam Charles, vidimo se ponovno krajem iduće godine‘

Charles Oliveira vs. Dustin Poirier

 Carmen Mandato/Getty Images/AFP
Kraj borbe Oliveire i Poiriera nije se svidio borcu preko kojeg je Brazilac titulu prvobitno osvojio

Naravno da je Michael Chandler s velikom pažnjom pratio borbu između Charlesa Oliveire i Dustina Poiriera. Iako je trenutno unutar niza od dva poraza, od čega mu je prvog nanio upravo Brazilac, on još uvijek nije odustao od šampionskih ambicija te gleda prema drugoj prilici za doći do titule.

Ono što je posebno zanimljivo kod njegovog stava u vezi borbe za titulu je vezano uz način na koji je ista završila. Zapravo,on smatra kako se Poirier predao i na taj način odustao od svoje prilike.

"Slomio ga je", prvo je što je Chandler napisao na Twitteru, samo par minuta kasnije dodavši usporedbu sa svojom borbom protiv Oliveire:

"Ja nikad ne bih odustao. Otišao sam na svom štitu nakon što sam bio odvojen od svijesti. Čestitam Oliveiri."

Mnogi su odmah nakon borbe komentirali kako je Poirieru nedostajalo srca te da bi u suprotnom on možda i napustio Octagon s pojasom kojeg toliko dugo sanja. Drugi smatraju kako ga je zadesila karma, budući da je prvu ponudu borbe za titulu odbio da bi završio posao s Conorom McGregorom. Tada je umjesto njega u borbu za titulu uskočio upravo Chandler.

"Kako ja vidim stvari, cijeli svijet želi revanš dvije od tri borbe koje sam imao u UFC-u. Tako se ode u taj Octagon i ostavi poruku, tako se to radi. Ja se nikad ne bih predao. Čestitke Oliveiri. Odradi posao s Gaethjeom, a onda se vidimo pred kraj 2022. godine", dodao je Chandler, očito uvjeren kako idućim borbama može izboriti novu priliku. Gledajući da je ugovoren okršaj Islama Makhacheva i Beneila Dariusha, koji bi svakako trebao donijeti prvog izazivača, to će se teško dogoditi, ali svakako ima pravo gajiti nadu.

Također, Chandlerove planove mogla bi pokvariti i izjava Conora McGregora, kako će se on boriti za titulu u svojoj prvoj idućoj borbi. Red je tako podosta dugačak, ali to je samo pozitivna stvar za kategoriju, ali i sve fanove koji s nestrpljenjem očekuju iduća uzbuđenja. Naravno, nakon spomenuta prethodna dva nastupa, isto se tako s nestrpljenjem očekuje Chandlerova borba. Samo smo realni po pitanju toga da on nije blizu novom napadu na titulu koliko sam vjeruje da je.

Linker
19. travanj 2024 18:24