UFC

Chandler očekuje jako dobre brojke u meču protiv Conora: Nada se gotovo rekordnoj prodaji PPV-a

Michael Chandler

 Screenshot (youtube, Ufc)
Michael Chandler dobio je ono čemu se dugo nadao, priliku boriti se protiv Conora McGregora

Koliko god Michael Chandler i Conor McGregor bili u lošim nizovima u posljednje vrijeme i koliko god je činjenica da ne pripadaju samom vrhu, njihov meć bit će jedan od najpopraćenijih ove godine.

Dana White u nedjelju je otkrio da će njih dvojica biti glavni treneri u novoj sezoni ‘‘The Ultimate Fightera‘‘, a kulminacija sezone bit će njihov međusobni obračun. Datum trenutno nije poznat, ali borbu možemo očekivati negdje tijekom jeseni.

Conor će se u kavez vratiti prvi put nakon sredine 2021. godine i teškog loma noge, dok Michael Chandler u tu borbu ulazi s tri poraza u posljednja četiri nastupa. Vrijedi napomenuti da je Chandler gubio od vrhunskih boraca kao što su Charles Oliveira, Justin Gaethje i Dustin Poirier. Tonyja Fergusona porazio je brutalnim nokautom u tom razdoblju.

Svi ti rezultati nisu naročito bitni u kontekstu njegovog obračuna s Conorom. Mečevi Conora McGregora nerijetko obaraju rekorde gledanosti, a Michael Chandler očekuje spektakularne brojke kad je u pitanju prodaja PPV-a (‘Pay-per-view, odnosno ‘Plati pa gledaj‘).

‘‘Ako proučite brojke, mislim da brojka od dva milijuna prodanih PPV-ova nije samo mogućnost, nego je vrlo ostvarivo i dostižno‘‘, rekao je Chandler gostujući u MMA Houru.

Uspiju li Chandler i Conor privući toliku prodaju, konkurirali bi za najprodavaniji UFC-ov event ikad. Zasad rekord drži UFC 229 koji su predvodili Conor McGregor i Khabib Nurmagomedov. Tada je prodano 2,4 milijuna PPV-ova, dok je UFC 202 (McGregor vs. Diaz 2) drugi najprodavaniji s oko 1,6 milijuna prodanih prijenosa.

Mnoge zanima i u kojoj će se kategoriji boriti McGregor i Chandler. Opcije su i laka i velter kategorija, a očekuje se da bi to mogao biti velter, jer Conor je vidno nabio mišićnu masu. Michaelu Chandleru je svejedno.

‘‘Nisam niti pitao, jer ako budem morao skidati kilažu za laku kategoriju, skinut ću ju. Ali ne želim da to bude u lakoj kategoriji. Radije bih se borio u velteru.‘‘, rekao je ‘‘Iron‘‘ Mike.

Linker
24. travanj 2024 03:55