UFC

Chandler pokušava preoteti Oliveirino mjesto izazivača, Makhacheva nije briga s kime će se boriti

May 6, 2022; Phoenix, Arizona, USA; UFC fighter Michael Chandler during weigh ins for UFC 274 at the Arizona Federal Theatre.,Image: 689240122, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
Petorangirani izazivač UFC-ove lake kategorije želi novu priliku za napasti pojas

Iako je Charles Oliveira kroz posljednja tri nastupa porazio čak trojicu boraca koji se nalaze unutar top 5 izazivača u poretku, pri vrhu lake kategorije i dalje je svojevrsna gužva.

Islam Makhachev i Beneil Dariush na pragu su ‘‘title shota‘‘, a sve brže pristižu i novi izazivači kao što su Mateusz Gamrot, Arman Tsarukyan, a od ovog tjedna, možda i Rafael Fiziev. Kategorija trenutno nema prvaka, a Charles Oliveira zasigurno će biti jedan od aktera borbe za titulu.

Problem je nastao u tome što je Brazilac neko vrijeme prozivao Conora McGregora, prvenstveno jer želi meč kojim bi se dobro naplatio. Time bi ‘‘Do Bronx‘‘ pomalo zakočio kategoriju jer bi Conor preskočio sve gore navedene izazivače. Iako je Oliveira izjavio kako odustaje od Conora te se okreće Islamu Makhachevu, jedan od izazivača pokušao je uskočiti na njegovo mjesto.

Michael Chandler kao petorangirani izazivač lake kategorije rado bi se ponovno borio za titulu, iako je pretrpio dva poraza u posljednja tri nastupa.

‘‘Hej, Charles, odradi svoju stvar brate. Pričekaj Conora da se vrati, odradi što trebaš, zaslužio si to. U sjajnom si pobjedničkom nizu i sve si razvalio. Zašto ne bi malo pauzirao sa strane? Pričekaj Conora da se vrati. Ja ću zadržati kategoriju aktivnom. Borit ću se protiv Islama, a borit ćemo se za titulu. Kad god ti dobiješ poziv za svoju ‘super-borbu‘ (protiv Conora), odradi to, a nakon toga se možeš vratiti u našu kategoriju. Vidimo se na vrhu.‘‘, poruka je Chandlera putem videa na Instagramu.

Interesantno je vidjeti kako podli Chandler iskazuje poštovanje Oliveiri, ali istovremeno pokušava preoteti njegovo mjesto u borbi za titulu. Oliveira bi se rado obračunao s Conorom, ali naravno da Brazilac želi da to bude meč za titulu. Michael Chandler pobjedom protiv Tonyja Fergusona realno nije adekvatan kandidat za ‘‘title shot‘‘ i trebat će mu još jedna dobra pobjeda.

Ako se Islama Makhacheva pita, njemu je apsolutno svejedno. Dagestancu je titula jedina bitna stvar u cijeloj priči, neovisno o protivniku.

‘‘Lak novac...titula je cilj, nebitno protiv koga. Idemo Chandleru‘‘, odgovor je Makhacheva putem Twittera.

Oliveira zasigurno neće dopustiti da ga se izgura iz borbe za titulu, a niti UFC-u to gotovo sigurno nije u cilju. Makhachev i ‘‘Do Bronx‘‘ vjerojatno će se obračunati u Brazilu krajem ove ili početkom sljedeće godine, a Chandler se već borio za titulu nakon samo jedne pobjede. Priliku tada nije iskoristio i bilo bi nepošteno prema ostalim izazivačima ako bi ju opet tako lako i ekspresno dobio.

Linker
25. travanj 2024 14:31