UFC

Charles Oliveira o Khabibovom utjecaju: ‘Sviđalo vam se to ili ne, njegova riječ ima težinu‘

Charles Oliveira

 Screenshot (youtube, Braziliano Mma)
Najbolji borac lake kategorije smatra da Makhachev profitira imajući Khabiba iza svojih leđa

Poprilično uvjerljivo zvučao je Dana White početkom trećeg mjeseca kada je navodio da će Islam Makhachev morati upisati još jednu pobjedu prije napada na titulu.

Islam se krajem drugog mjeseca trebao boriti protiv Beneila Dariusha u meču kojim bi dobili sljedećeg izazivača. Dariush je tada otkazao svoj nastup zbog ozljede, a uskočio je nerangirani Bobby Green. Makhachev ga je lakoćom pobijedio, a predsjednik UFC-a isticao je kako takva pobjeda ne može biti dostatna za napasti titulu u lakoj kategoriji.

Kako je vrijeme odmicalo i kad je Charles Oliveira upisao novu pobjedu, ali je usput ostao bez titule zbog pada na vagi, sve se više lobiralo da Islam Makhachev bude sljedeći izazivač. Beneil Dariush morao bi ‘‘title shot‘‘ tražiti preko nekog drugog, a Dana White polako se otvarao ka toj ideji.

Vrlo je izvjesno da će se Makhachev i Oliveira na kraju i obračunati u svojim sljedećim nastupima, a Brazilac smatra kako je lobi Khabiba Nurmagomedova imao velik utjecaj u svemu tome. Umirovljeni i neporaženi dagestanski borac posljednjih mjeseci konstantno lobira da njegov prijatelj i ‘‘nasljednik‘‘ dobije priliku napasti pojas.

Konstantno Khabib ističe kako će Islam lakoćom pobijediti Oliveiru te da će ga izdominirati čak i u parteru, tamo gdje je Oliveira najjači. Sve to kao da je uvjerilo i UFC-ove čelnike da ugovore taj meč, a i samog Oliveiru donekle je ‘‘nabrijalo‘‘.

‘‘Ako ćemo biti realni, mislim da on (Makhachev) ima argumente za napad na titulu. U dugom je pobjedničkom nizu. Ako nisam u krivu, trenutno je u nizu od 11 pobjeda (10, op.a.), zar ne? Ali u drugu ruku, Khabib je ima velik utjecaj na sve ovo. Imati tog tipa iza svojih leđa, sviđalo vam se to ili ne, daje vam dodatnu težinu. On se umirovio neporažen i ispisao je povijest. Njegova riječ ima težinu.‘‘, započeo je Oliveira za ESPN Brazil, a zatim je dodao:

‘‘Ali prema mojem mišljenju, mislim da bi on (Islam) trebao odraditi još jedan meč prije borbe za titulu. Ali ako UFC želi tu borbu i ako Islam toliko želi taj meč...Ako se on želi boriti krajem godine, nije bitno hoće li to biti u Brazilu ili ne, to ne čini razliku.‘‘, objasnio je Oliveira koji je očito spreman za službeno ugovaranje te borbe i početak priprema.

Realnost je da se radi o dvojici trenutno najboljih boraca unutar te kategorije i svi priželjkujemo ugovaranje te borbe.

Linker
24. travanj 2024 12:48