UFC

Chandler tvrdi da meč protiv Conora nije otpao: ‘Nećemo se boriti samo ako se on nikada ne vrati‘

Michael Chandler

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Sve se više sumnja u održavanje ovog meča, ali Chandler tvrdi da je sve pod kontrolom

Gotovo cijelu kalendarsku godinu čekamo potvrdu meča između Michaela Chandlera i Conora McGregora, ali ta potvrda jednostavno ne dolazi. Još u osmom mjesecu ove godine završila je sezona ‘‘The Ultimate Fightera‘‘ u kojoj su McGregor i Chandler obnašali uloge glavnih trenera, a očekivao se njihov međusobni okršaj prije završetka ove kalendarske godine.

UFC je potvrdio glavne borbe večeri na svim velikim eventima do kraja godine i to je više nego jasan znak da McGregora nećemo gledati ove godine. McGregor je krajem prošlog mjeseca odradio intervju za ‘‘All Out Fighting‘‘ i dao je ponešto informacija o svom povratku.

‘‘Na putu smo. I dalje se nadam dvanaestom mjesecu. Da, Chandler mora biti moj idući protivnik. Chandleru, sjedi dolje i čekaj, začepi gubicu.‘‘, poručio je Conor.

Bila je to donekle dobra vijest za Chandlera, jer McGregor je jedno vrijeme tvrdio kako ga Michael Chandler više ne zanima i da od tog meča neće biti ništa. Bio bi to jako težak rasplet situacije za Chandlera koji dugi niz mjeseci čeka na veliki meč protiv Conora, a još uvijek nije sigurno da će uopće i dobiti takvu priliku.

Conor se ipak vratio interesu za borbom protiv Chandlera, a da će se njihov meč održati, potvrdio je i Chandler gostujući u MMA Houru. ‘‘Iron‘‘ se sinoć dotaknuo situacije između njega i Conora.

‘‘Bez ikakve dileme, borba će se dogoditi. Trenutno nemamo datum borbe, niti lokaciju, ali ugovoren je meč između nas dvojice. Nema šanse da se Conor vrati, a da se pritom ne bori protiv mene. Ako se Conor ne bude borio protiv mene, to će značiti da se nije niti vratio, a to je izvan moje kontrole. On će se vratiti i borit će se protiv mene. Sustavom eliminacije možemo zaključiti da eventi u 11. i 12. mjesecu (UFC 295 i UFC 296) imaju svoje glavne borbe i to gura naš meč u 2024. godinu. Spreman sam za prvi, drugi, treći, četvrti mjesec, nije bitno.‘‘, rekao je Chandler, a potom je istaknuo želju za nastupom na UFC 300 eventu.

‘‘Povijesni event uskoro dolazi. Nije mi rečeno kada će to biti, ali ne bih se iznenadio da se tada borimo. Bude li borba tada, imat ću više vremena za pripremu. Nikada se nisam pripremao ovoliko dugo za jednog tipa, točno određenog protivnika. Moj tim i ja ćemo složiti strategiju i nokautirat ćemo tog tipa u prvoj ili drugoj rundi.‘‘, poručio je Chandler.

Nastavi li UFC ugovarati evente prema redovnom tempu, UFC 300 trebao bi se dogoditi u trećem ili u četvrtom mjesecu. Nije isključeno da ćemo Conora i Chandlera čekati sve do tada, ali nekako je za očekivati da će McGregor kao najveća UFC-ova zvijezda predvoditi ogromni UFC 300 event.

Linker
08. svibanj 2024 15:09