UFC

Charles Oliveira: ‘Conoru McGregoru svi trebamo ustati i zapljeskati‘

Charles Oliveira
 aidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
UFC-ov prvak lake kategorije iznio je dojmove s UFC 264 priredbe

Charles Oliveira pratio je UFC 264 priredbu iz prvog reda. Došao je na poziv UFC-a, u prvom planu da bi pratio glavnu borbu priredbe te vjerojatno krenuo promovirati svoju borbu protiv pobjednika, odmah po završetku okršaja. Na kraju smo dobili neočekivani kraj pa nije bilo nikakvog smisla da se Oliveira uključuje u priču, posebno nakon što je Conor McGregor, iako slomljene noge i poražen, još jednom preuzeo show.

U razgovoru za brazilski Super Lutas, Oliveira je iznio svoje viđenje onoga što se događalo, ali i samogm kraja borbe koju je popratio iz prvog reda te nikako nije bilo ugodno vidjeti ozljedu kakvu je McGregor doživio.

"Nije ugodno pričati o tome nakon borbe. Ja na sve borce gledam kao na radnike koji su rođeni da bi se bavili ovime. Sve ih na kraju borbe tretiram jednako. Zagrlim ih, poljubim i zahvalim na prilici. Pogledao sam taj program od vrha prema dnu. Način na koji je Conor izgubio je bio bolan. Da je bio nokautiran ili da je nokautirao Dustina, to bi bilo cool", rekao je Oliveira.

Samo ponašanje Conora McGregora ne podržava, ali smatra da svi ostali borci trebaju cijeniti ono što je Irac napravio i što zapravo u sportu predstavlja.

"On je zaslužio da ustanemo i zapljeskamo mu. Ne sviđa mi se način na koji prodaje svoje borbe i ono što govori. Ali, kao sportaš, on je div. Inspirirao je milijune ljudi i zaradio milijune dolara, nebitno pobijedio ili izgubio. Stavio je novac u džepove velikog broja ljudi. Svi se žele boriti protiv njega jer znamo da to znači novac. Nažalost, zbog načina na koji je izgubio će neko vrijeme ostati sa strane. Siguran sam da će se ponovno boriti protiv Dustina kad se oporavi. Moje poštovanje on ima", zaključio je prvak.

Dustin Poirier će se, prema svemu sudeći, prvo boriti protiv njega za titulu, budući da su male šanse da se McGregor vrati ove godine. Uostalom, borba za titulu svakako se najesen treba održati, a Oliveira osim Poiriera nema niti jednog izazivača koji je tu poziciju trenutno zavrijedio.

Linker
26. travanj 2024 19:13