UFC

Ngannou ili Gane? Lewisu nije bitno: ‘Ja sam jednako plaćen neovisno protiv koga se borio‘

Derrick Lewis
 Stacy Revere/Getty images/Profimedia
Jako dobar razlog imao je Derrick Lewis za prihvatiti borbu protiv Ciryla Ganea

Derrick Lewis bio je jedan od gostiju UFC 264 priredbe te je promatrao borbe iz prvih redova. Kako mu je to bilo prvo javno pojavljivanje nakon ugovaranja UFC 265 borbe protiv Ciryla Ganea, mediji su dobili priliku kratko s njim porazgovarati.

Prije svega, htjeli su čuti kako je s njegove strane izgledala situacija s Francisom Ngannouom i zašto do te prvobitno planirane borbe nije došlo.

"Pokušavamo već par mjeseci dogovoriti borbu protiv Francisa. Prihvatili smo 12. lipnja, ali on je odlučio otići u Afriku igrati se u pijesku. Nakon toga su pokušali 7. kolovoza, na što je isto rekao ne. Onda se počelo dogovarati nešto za kraj rujna, no nisu nam se vratili s novom informacijom nego su nam rekli da ću se boriti protiv Ganea", rekao je Lewis tijekom druženja s medijima nakon UFC 264 priredbe.

Otkrio je kako to za njega ništa ne mijenja. Zapravo, u slučaju pobjede, borba protiv Ngannoua bit će s njegove strane financijski još pogodnija nego što bi bila da se protiv prvaka borio odmah sad.

"Rekli su mi koliko ću dobiti novaca ako se borim protiv Francisa i koliko ako ću se boriti protiv Ganea. Tako da mi je u potpunosti svejedno, i dalje sam plaćen jednako kao da se borim protiv Francisa. No, sad gledam prema tome da pobijedim, uzmem titulu i dođem do PPV poena za borbu protiv Francisa", kratko je objasnio zbog čega nije uvjetovao borbu za pravi pojas nego je bez problema prihvatio ovu borbu.

Što se tiče Ganea, vjeruje da će on proći poput velikog broja njegovih ranijih protivnika, za savladati koje mu je trebao samo jedan udarac.

"On je dosadan borac većinu svojih borbi, ali je pametan. Bit će svejedno zabavna borba za mene. Čak i da pokuša ostati na distanci i udarati svoje 'fancy' kickove, ja ću i dalje dočekati svoj trenutak", utvrdio je čovjek s najviše nokaut pobjeda u UFC povijesti. Zapravo, taj rekord trenutno dijeli s Vitorom Belfortom, no njegova namjera je nakon borbe 7. kolovoza zasjesti sam na tu poziciju. I s privremenim teškaškim pojasom u svom vlasništvu.

Linker
26. travanj 2024 13:25