UFC

Charles Oliveira i dalje ima ambiciju spustiti se u perolaku kategoriju: ‘Mogu osvojiti tu titulu!‘

Charles Oliveira, 2017. godine
 screenshot (YouTube, UFC)
UFC-ov prvak lake kategorije nije u potpunosti odbacio kategoriju čiji je član bio do 2017.

Kao što je Dana White najavio, Charles Oliveira pratit će iz prvog reda glavnu UFC 264 borbu, koju će 10. srpnja u Las Vegasu odraditi Conor McGregor i Dustin Poirier. Iako nije potvrdio kako će pobjednik te borbe sigurno biti idući izazivač, to se može pretpostaviti.

Što se tiče Oliveire, on je trenutno s obitelji u Brazilu te odmara i uživa u svom uspjehu. Pravom treningu neće se još vratiti, uostalom ima vremena. Prvo treba dobiti izazivača, a niti on sam nije siguran hoće li to biti jedan od spomenutog dvojca, iako je svjestan da je to najizvjesnije. Tu temu nije mogao izbjeći u svom razgovoru za brazilski Combate, gdje je bio upitan kojeg od ta dva borca bi više volio vidjeti protiv sebe.

"Nije mi bitno tko će mi doći. Oduvijek sam se borio u UFC-u bez da sam razmišljao o novcu, razmišljao sam o tome kako da ispišem povijest. Naravno, borba protiv Conora bi donijela puno novca i to bi bilo sjajno, novac je uvijek dobro imati, no ne brinem oko toga tko će mi doći, a tko neće. Najvažnije je nastaviti pisati svoju priču i živjeti u ovom predivnom trenutku te biti spremna na one koji dolaze. Dustin je čvrst momak, posljednji čovjek koji je pobijedio Conora, no isto tako znam da Conor nije blesav tip, doći će u borbu s potpuno drugačijom strategijom. Neka bolji pobijedi. Ako to bude Conor, zaradit ćemo velik novac. Ako bude Dustin, novac će biti manji, ali u oba slučaja nastavit ću pobjeđivati. Najvažnije je upravo to, ostati pobjednik", rekao je Oliveira.

Prije dolaska u laku kategoriju, on se od 2012. do 2017. godine borio u perolakoj kategoriji. Imao je i tamo odlične rezultate, ali i velikih problema sa skidanjem kilograma. Nakon nekog vremena u laku je kategoriju otišao nakon ultimatuma UFC-a, a čak i nakon što je krenuo u pobjedničku seriju, nastavio je nagovarati Danu Whitea da ga pusti nazad. Na njegovu sreću, to se nije dogodilo. Sad kad ima titulu, želja za povratkom je i dalje tu, no uz puno drugačije uvjete.

"Da mi odmah kad se spustim daju borbu za titulu, i vrijeme da sve odradim kako treba, odradio bih to na dobar način. Danas imam dobrog nutricionista, dobar tim koji mi pomaže te bih uspio u tome. Ali, to ću napraviti jedino idem li odmah na titulu", potvrdio je svoje izmijenjene namjere.

Oliveira je i puno snažniji te izraženije muskulature nego kad se borio u kategoriji do 66 kilograma. Tako da bi zadovoljavanje težinske granice danas bilo još veći izazov.

Linker
19. travanj 2024 21:39