UFC

Charles Oliveira ispričao se svima zbog poraza i otkrio što mu je Khabib rekao nakon borbe

Charles Oliveira

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
33-godišnji brazilski borac bio je u nizu od 11 uzastopnih pobjeda, sve do jučer

Prvak ima ime i to je Charles Oliveira - izjava je kojom su se MMA fanovi mjesecima koristili i postala je jedna od najupečatljivijih izjava u ovoj kalendarskoj godini, barem kad je MMA u pitanju.

Oliveira je to izjavio u petom mjesecu nakon što su mu oduzeli pojas zbog pada na vagi. Dan kasnije je prošao kroz Justina Gaethjea i uistinu je dokaz da zaslužuje biti prvakom. Ipak, nakon sinoćnje UFC 280 priredbe, prvak UFC-ove lake kategorije ima novo ime, a to je Islam Makhachev.

Dagestanac je nametnuo svoj stil sjajnom brazilskom borcu i ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi prisilio ga je na predaju. Nije to bio Oliveirin dan, a neposredno nakon poraza, Oliveira je Cormieru opisao kako se osjeća.

‘‘Ti si borac i točno znaš kakav je osjećaj. Nekad se pojavimo ovdje, ali to jednostavno ne bude naš dan. Vratit ću se.‘‘, a sličnu poruku odaslao je svojim fanovima i putem Instagrama.

‘‘Danas nije bio moj dan, ali hvala svima na podršci. Baš mi je žao, ali vratit ću se jači. Danas je moj protivnik bio bolji od mene. Ispričavam se svima.‘‘

Nakon poraza od Makhacheva, jedan od prvih koji je prišao Oliveiri bio je Khabib Nurmagomedov. Mjesecima je i Khabib davao raznorazne komentare o Charlesu Oliveiri, a neki od njih nisu se svidjeli Brazilcu. Khabib je ipak morao stati na stranu svog prijatelja iz djetinjstva, Islama Makhacheva, a naravno da je svojim izjavama i promovirao sam meč.

image

Charles Oliveira i Khabib Nurmagomedov

Screenshot (youtube, Bt Sport)

Iako se ponekad činilo da je nastao i određeni animozitet na relaciji Oliveira - Khabib, sinoć smo moglo vidjeti kako između njih postoji samo uzajamno poštovanje, a Oliveira je to i potvrdio na konferenciji za medije nakon UFC 280 eventa.

‘‘Ovo je sport u kojem znamo o čemu se ovdje radi i mi moramo promovirati borbe. To je upravo ono što smo i radili. On je došao do mene i doslovno mi je rekao da je sve što je pričao izrekao samo da bi promovirao borbu te da me poštuje. On je veliki prvak, ispisao je sjajnu priču u ovom sportu i sada ima sjajnog prvaka pokraj sebe. Sve što je rekao jeste da me poštuje i da je sve ranije bilo dijelom ove igre.‘‘, rekao je ‘‘Do Bronx‘‘.

Nema sumnje da će se Oliveira vratiti još gladniji u kavez i jedva ga čekamo vidjeti u sljedećem meču. Nažalost po njega, UFC planira Alexanderu Volkanovskom dati priliku za napad na pojas, a Oliveira je još u kavezu uputio zamolbu Dani Whiteu i Hunteru Campbellu (operativni rukovoditelj UFC-a).

‘‘Hej Dana i hej Hunteru. Nikada nisam bježao od borbe. Uvijek sam bio tu za vas, bez obzira na sve. Dajte mi novu borbu, ja moram biti sljedeći na redu. Pružite mi priliku da budem sljedeći.‘‘

Možda mu UFC ispuni želju za revanšom, ali Oliveira bi u tom slučaju morao pričekati da se obračunaju Volkanovski i Makhachev. Puno su veće šanse da će Charles u međuvremenu ipak odraditi jedan meč, a možda je upravo Beneil Dariush idealan protivnik u svojevrsnom ‘‘title eliminatoru‘‘.

U svakom slučaju. Oliveira je i dalje tu, neće odustati od novog pohoda na vrh. Prije šest dana proslavio je 33. rođendan i još je nekoliko jako dobrih godina pred njim.

Linker
24. travanj 2024 19:51