UFC

Charles Oliveira odgovorio Justinu Gaethjeu: ‘Kada upišeš devet pobjeda zaredom, požali se Dani Whiteu‘

Charles Oliveira
 Leandro Bernardes/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Brazilac se napokon oglasio nakon prozivki Justina Gaethjea koji ga ne smatra legitimnim prvakom

Justin Gaethje jedan je od boraca koji se nikako ne može pomiriti s činjenicom da je Charles Oliveira prvak UFC-ove lake kategorije. Tako je ''Highlight'' u nedavnom razgovoru za ESPN izjavio kako je cijela UFC-ova laka kategorija postala predmetom ismijavanja nakon što su Oliveira i Chandler dobili priliku boriti se za pojas.

''Bio sam bijesan tada. Smatrao sam ovo najželjenijom titulom u UFC-u dok je Khabib bio tu, a kategorija se preko noći pretvorila u predmet ismijavanja. Charles Oliveira i Michael Chandler borili su se međusobno da se odluči tko je najbolji, a niti jedan od njih nije najbolji. To smo Dustin Poirier i ja. Ta borba se trebala dogoditi.'', rekao je tada Gaethje.

Brazilac Charles ''Do Bronx'' Oliveira smatra kako je zasluženo postao prvakom, a u razgovoru za Sherdog odgovorio je Gaethjeu na njegove optužbe.

''Ono što moram reći Gaethjeu je da odradi svoj posao, pobijedi svoje borbe i dobit će svoju priliku, kao što sam ja to učinio. Ja ću biti ovdje sa svojim pojasom. Kada upišeš devet pobjeda zaredom, možeš se žaliti Dani Whiteu. Ja sam odradio 28 UFC borbi u zadnjih 11 godina. Dobio sam priliku nakon osam uzastopnih pobjeda, imam rekord s osvojenim bonusima (drugi je iza Donalda Cerronea, op.a.), skinuo sam rekorde Roycea Gracieja i Demiana Maie kada su submissioni u UFC-u u pitanju. Ako ja nisam imao pravo boriti se za pojas, tko onda jeste? Ako sam ja danas prvak, to je zato što sam se jako borio za to.'', uzvratio je ''Do Bronx'' Gaethjeu.

Teško je reći da Oliveira nije zaslužio boriti se za pojas. Stvarno je u sjajnom nizu pobjeda s pregršt spektakularnih nastupa i finiša raznoraznim submissionima. 31-godišnji Brazilac pošteno je dobio priliku za osvojiti pojas i ispisao je jednu lijepu motivacijsku priču kojom se danas inspiriraju i drugi borci poput Darrena Tilla. Možda Michael Chandler nije zaslužio biti drugim akterom u borbi za pojas UFC-ove lake kategorije, no Gaethje bi napokon trebao prihvatiti ''Do Bronxa'' kao prvaka lake kategorije. Makar do prosinca i UFC 269 priredbe kada bi se Oliveira trebao boriti protiv Dustina Poiriera u prvoj obrani titule, a to će biti pravi test za Brazilca da dokaže kako je uistinu sjajan borac.

Linker
19. travanj 2024 02:45