UFC

Dustin Poirier pohvalio Charlesa Oliveiru: ‘On se ne predaje lako, pokazao je mentalitet prvaka‘

Dustin Poirier
 Screenshot (youtube, Mac Life)
Idući izazivač za prvaka UFC-ove lake kategorije Dustin Poirier cijeni trenutnog prvaka Oliveiru

Sve je izglednije kako ćemo 11. prosinca gledati borbu za prvaka lake kategorije između Charlesa Oliveire i Dustina Poiriera. Brazilac Oliveira pojas je osvojio u svibnju ove godine savladavši Michaela Chandlera nokautom u drugoj rundi dok je Dustin Poirier u posljednja dva meča porazio Conora McGregora.

Često se ''Do Bronxu'' spočitavaju neke borbe iz prošlosti gdje je prema mnogima posustajao kad god se našao u teškim situacijama. Jedan od onih koji nikako ne prihvaćaju Oliveiru kao prvaka jeste i Justin Gaethje koji uporno tvrdi da Brazilac nije najbolji u kategoriji te da prelako odustaje. Dustin Poirier s druge strane ne slaže se takvim konstatacijama kada je aktualni prvak u pitanju.

''Vidio sam Charlesa u mnogim borbama. On je sudjelovao u puno mečeva na visokoj razini te je u nekima od njih posustajao. Ipak, u nekima od njih se dokazao i prebrodio poteškoće. On nije osoba koja se lako predaje ('quitter'), jer da jeste, onda bi se predao onda kada ga je Chandler uzdrmao. Međutim, on se vratio i završio Chandlera. Znate kako kažu, vaša posljednja borba trenutno je najbitnija u vašoj karijeri, a vaša iduća borba postati će najbitnijom. Tip je pokazao mentalitet prvaka. Bio je uzdrman, sabrao se i završio je protivnika. Te noći nije bilo predaje u njemu.'', rekao je Dustin medijskim predstavnicima u petak nakon UFC-ove Hall of Fame ceremonije.

''Diamond'' naročito cijeni Oliveiru jer je prošao kroz mnogo uspona i padova, ali je u konačnici došao do tog UFC-ova pojasa. Poirier je također imao teških poraza u svojoj karijeri, ali već neko vrijeme je pri samom vrhu lake kategorije i vidi određene sličnosti u svome i Oliveirinom putu.

''Charles Oliveira imao je težak put, poput mene. Radio je, uložio je puno truda, krvario je i strugao svoj put do titule prvaka svijeta. On je neprikosnoveni svjetski prvak, nema dileme oko toga. Vidim da mu putem interneta upućuju puno mržnje i osporavanja. Toga će uvijek biti, ali tip je zaslužio svoje mjesto. Inspirirajuće je gledati tipove poput njega i Michaela Bispinga. Ako mi dopuštate, stavio bih i sebe u istu kategoriju tipova koji su bili rušeni (nokautirani), no ponovno su se uspinjali i nikada nisu odustajali. Ne poznajem Oliveiru osobno, ali poštujem njegov put do titule svjetskog prvaka.''

Dustin Poirier nakon pobjede protiv Conora McGregora u srpnju ove godine nazvao se neokrunjenim prvakom. Brojni fanovi složili su se s njim te iako je pojas u Oliveirinom vlasništvu, mnogobrojni su oni koji Poiriera smatraju najboljim borcem UFC-ove lake kategorije. Poirier sada spušta loptu na zemlju i ističe kako ipak mora zaslužiti titulu prvaka.

''Ja nisam prvak. Kul je i zabavno je što me neki tako nazivaju, ali nisam prvak. Charles je svjetski prvak, a ja pokušavam to postati i imam priliku. 25 minuta imam da to učinim, dakle sve je na meni. Biti svjetskim prvakom razlog je zašto navlačim rukavice na svoje ruke. Ne radi se o novcu ili reputaciji. Nisam uspio protiv Khabiba Nurmagomedova, ali sada imam novu priliku za osvojiti pojas koji bi dodatno podebljao moju ostavštinu. To je ono na što sam u potpunosti fokusiran.''

Linker
19. travanj 2024 04:21