UFC

Justin Gaethje ne priznaje prvaka: ‘Charles Oliveira lako se predaje, Poirier će ga prebiti‘

Justin Gaethje
 Screenshot (youtube, Ufc)
Teško je reći zašto Gaethje ima toliko problema s činjenicom da je Oliveira prvak lake kategoriije

Brazilski borac lake kategorije Charles Oliveira u svibnju ove godine okrunio je svoju karijeru UFC-ovom titulom prvaka u lakoj kategoriji. ''Do Bronx'' je prošao ''sito i rešeto'' na putu do titule i nakon niza uspona i padova, Brazilac je posložio stvari te je zaredao čak devet pobjeda. Mnogi borci njegov put do pojasa vide kao veliku inspiraciju i odaju mu priznanje jer se nije predavao. Međutim, drugorangirani borac na ljestvici izazivača u lakoj kategoriji Justin Gaethje nikako mu ne može odati poštovanje i konstantno osporava njegove kvalitete.

'Bio sam bijesan tada. Smatrao sam ovo najželjenijom titulom u UFC-u dok je Khabib bio tu, a kategorija se preko noći pretvorila u predmet ismijavanja. Charles Oliveira i Michael Chandler borili su se međusobno da se odluči tko je najbolji, a niti jedan od njih nije najbolji. To smo Dustin Poirier i ja. Ta borba se trebala dogoditi.'', rekao je ''Highlight'' prije dva tjedna u razgovoru za ESPN, a prije nekoliko dana gostovao je u UFC-ovoj Unfiltered emisiji te se ponovno okomio na Oliveiru.

Aktualni prvak UFC-ove lake kategorije nedavno je u intervjuu za Sherdog odgovorio Justinu Gaethjeu na silne prozivke i optužbe.

''Ono što moram reći Gaethjeu je da odradi svoj posao, pobijedi svoje borbe i dobit će svoju priliku, kao što sam ja to učinio. Ja ću biti ovdje sa svojim pojasom. Kada upišeš devet pobjeda zaredom, možeš se žaliti Dani Whiteu. Ako ja nisam imao pravo boriti se za pojas, tko onda jeste? Ako sam ja danas prvak, to je zato što sam se jako borio za to.'', izjavio je ''Do Bronx''.

Pobjeđivao je Oliveira izuzev Fergusona još nekoliko kvalitetnih boraca unutar svog niza od devet pobjeda. Kevin Lee, Clay Guida, Jim Miller, Nik Lentz neka su od imena unutar tog niza, a tu je ime i Michaela Chandlera koji je bio zadnja Oliveirina prepreka u borbi za pojas. Gaethje ipak tvrdi kako taj niz pobjeda i dalje nije naročito impresivan.

''Odlične borbe i protivnici, ali to nisu borbe dostojne izazivača za titulu. Jednostavno je tako, ali on ima pojas i može mi reći što god želi. Ono što je on meni rekao su iste stvari koje bi ja njemu uputio. Na njegovom mjestu, također bi si poručio da si ga mogu zabiti u guzicu te da se javim kad pobijedim osam puta u nizu.'', rekao je Gaethje, a onda je ponovno optužio Oliveiru da se lako predaje.

''Ja sam u odličnoj poziciji. Ne moram pobijediti osam puta u nizu. Ja moram pobijediti jednu borbu zaredom. Stoga, ako on pobijedi, ja bi se volio boriti protiv Charlesa Oliveire jer bih vam onda dokazao sve što govorim. On se lako predaje, (''quitter'' je). To je pokazao i u borbi protiv Michaela Chandlera. Krajem prve runde, on nije dobro izgledao i nije htio biti tamo. On ne želi biti u takvim situacijama. To je moje mišljenje, a Poirier će ga prebiti.'', zaključio je ''Highlight'' svoje izlaganje po pitanju Charlesa Oliveire.

Gaethjea 06. studenog čeka borba protiv Michaela Chandlera i eventualnom pobjedom lako bi mogao ponovno zaslužiti borbu za pojas nakon što je u listopadu protekle godine poražen od strane Khabiba Nurmagomedova. Charles Oliveira s druge strane pojas bi trebao braniti krajem godine protiv Dustina Poiriera.

Linker
23. travanj 2024 13:05