UFC

Khabib se fotografirao s jednim od najperspektivnijih velteraša: Razlika u veličini je značajna

Khabib Nurmagomedov

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Umirovljeni dagestanski borac fotografirao se s još jednim neporaženim borcem

Neviđenu dominaciju uspostavio je Khabib Nurmagomedov tijekom svoje UFC karijere i 13 mečeva koje je odradio u promociji. Svih 13 puta Khabib je izašao kao pobjednik, a niti jedan njegov protivnik nije bio niti blizu pobjede u tim mečevima.

Nevjerojatno moćni Dagestanac svojim hrvanjem i kontrolom u parteru bio je nezaustavljiv, a često se pričalo o tome kako je fizički nevjerojatno snažan. Ipak, kako je vrijeme odmicalo, Khabibu se spočitavalo da skida ogromnu kilažu za nastupe u lakoj kategoriji te da bi se trebao okušati u višoj kategoriji.

Khabiba u velter kategoriji nikad nismo dočekali i uz činjenicu da svoj omjer nije zaokružio na 30-0, često će mu se spočitavati to što se nikad nije okušao u velter kategoriji. Khabib bi van trening kampa hodao s 85 ili više kilograma, a borio se u kategoriji do 70 kilograma. Nakon što se umirovio, Khabib je nabacio dodatnu masu, a Luke Rockhold nedavno je govorio kako je Khabib trenutno možda teži i od Paula Coste.

Borci velter kategorije poput Khamzata Chimaeva, Kamaru Usmana i Shavkata Rakhmonova uistinu su krupni i veliki pa se nameće pitanje kako bi se NUrmagomedov nosio s takvim borcima. Shavkat Rakhmonov kao jedan od najvećih potencijala velter kategorije uistinu je impoznantne građe za tu kategoriju, a to dokazuje i fotografija s Khabibom.

Kazahstanski borac stoji neposredno pokraj Khabiba i djeluje osjetno krupnije od umirovljenog Dagestanca koji je kao što smo naveli, nabio dodatnu masu otkako se umirovio.

Dakle, Khabib u usporedbi s krupnijim velterašima djeluje fizički inferiorno i laka kategorija možda je ipak bila pravi odabir za njega. Međutim, bilo bi više nego zanimljivo vidjeti kako bi se Nurmagomedov nosio s borcima konstitucije kao što je Shavkat Rakhmonov.

Inače, oba borca na spomenutoj fotografiji su neporaženi, a njihov zajednički omjer iznosi 45-0.

Linker
27. travanj 2024 09:06