UFC

Charles Oliveira: ‘Poiriera su i udarači lako rušili, a zna se što se dogodi kad ja nekoga srušim‘

Charles Oliveira

 Leandro Bernardes/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Do kraja godine preostala je još jedna velika UFC-ova priredba i dvije borbe za titulu

Dok među borcima, analitičarima i fanovima traju rasprave o tome tko bi trebao biti idući izazivač za titulu UFC-ove lake kategorije, iduća takva borba tek se treba dogoditi. U njoj će prvak Charles Oliveira imati izazov u liku i djelu Dustina Poiriera, a njihova borba glavna je na programu UFC 269 priredbe, koja se održava 11. prosinca.

Kako je Poirier sredinom ove godine odbio napad na titulu, s namjerom da se prije toga obračuna po treći put s Conorom McGregorom, tako mnogi smatraju da je tek ovo sad prava borba za titulu, odnosno da ona koji je Oliveira osvojio u pobjedi nad Michaelom Chandlerom nije baš relevantna, budući da se za nju nije borio pravi izazivač. Naravno da takve konstatacije smetaju Brazilca, koji je do svog uspjeha apsolutno zasluženo došao.

"Uvijek nakon pobjede će se pojaviti netko tko će reći kako sad moram pobijediti nekoga idućeg. Ali, to je naš posao, nastavljamo se boriti i graditi povijest, ostajemo fokusirani na cilj. A cilj je pružati dobre borbe. Uvijek sam se htio boriti protiv najboljih i želim s time nastaviti", rekao je Oliveira u razgovoru za podcast MMA Fightinga, dodavši:

"Nitko na svijetu nema ovakav niz kao ja. Devet pobjeda u nizu, a samo jednom sudačkom odlukom. Sve ste vidjeli i ne možete to osporiti. Mnogi govore kako moram savladati Dustina da bih potvrdio da sam prvak. Ali, ja to jesam, ranije ove godine sam osvojio pojas koji ću sad braniti."

Ipak, mora biti zadovoljan prilikom da titulu obrani protiv borca kojeg mnogi smatraju brojem 1 i koji se čak na UFC-ovoj pound4pound ljestvici nalazi ispred njega. Uspije li,, nakon toga bi svakako osporavanja trebala nestati.

"11. prosinca ćemo biti tu da provjerimo tko je najbolji, a tko ne. Nema se puno toga za reći. Sve ćemo saznati tek kad se suprotstavimo jedan drugom. Vjerujem u sebe i vjerujem sam sebi. Mislim kako posjedujem više oružja od Poriera. Svi koji misle da je on broj 1 trebaju pogledati posljednju moju i posljednju njegovu borbu. Udarači su ga znali prelako srušiti na pod, a znate što se događa kad ja nekoga srušim. Ako pokuša raditi razmjene sa mnom, vrlo brzo će vidjeti da udaram jače od njega. Imam vatrenu moć u svojim rukama i imam jiu-jitsu. Jako ga poštujem, ali želim ostati prvak, želim što duže držati ovaj pojas. I nije me briga što sve drugi govore", iznio je stav o tome što ga čeka za tri i pol tjedna, ali i o tome gdje u borbi vidi svoju prednost.

Ne sakriva ipak kako ga nedostatak poštovanje pomalo smeta, zbog čega je automatski zadovoljan prilikom da svakom borbom to promijeni. No, po njegovom mišljenju podosta to sporo ide, ako se zna koliko je već dugo tu i što je sve napravio.

"Trebalo mi je jedanaest godina i devet pobjeda u nizu da postanem prvak, a osim toga imam najviše bonusa i prisiljavanja na predaju u UFC povijesti. Čovjek sam kojem je trebalo najduže vremena da dođe do pojasa. Mislim da zaslužujem respekt. Govorili su da ne zaslužujem niti borbu protiv Michaela Chandlera, iako sam dolazio iza osam pobjeda u nizu. Tko ima više od mene? Osim toga, ja ne ostavljam odluku sucima. Zašto ne dobivam zasluženi respekt? Moram nastaviti ispisivati povijest pa bi i to trebalo doći", jasan je zaključak UFC-ovog prvaka lake kategorije. Zasluženog i apsolutnog. Barem do 11. prosinca, kad će to pokušati postati njegov izazivač.

Linker
08. svibanj 2024 03:25