UFC

Dustin Poirier otkrio tko je najbolji boksač u UFC-u: ‘On baca čiste, snažne udarce‘

Conor McGregor vs. Dustin Poirier

 Stacy Revere/Getty images/Profimedia
Prvi izazivač UFC-ove lake kategorije dao je svoj odgovor na sve popularniju temu

Iako je MMA sport sačinjen od miksa raznih borilačkih vještina, često imamo prilike čitati i slušati rasprave o tome tko je najbolji boksač u UFC-u. Uistinu, niz je MMA boraca koji se jako dobro služe ručnim tehnikama. Kad je UFC u pitanju, gotovo uvijek u prvi plan se guraju Max Holloway, Conor McGregor, a ponekad i borci poput Natea Diaza, Josea Alda ili Jorgea Masvidala.

Puno je imena koja također zaslužuju svoje mjesto na takvim listama, no Conor McGregor prije nekoliko dana osvrnuo se na listu sastavljenu od strane jednog od pratitelja na Twitteru. Petr Yan, ruski borac čiji boks dobiva sve više pohvala, nalazi se na prvom mjestu te ljestvice, Holloway je drugi, dok je McGregor na trećem mjestu. Irac se nije složio s takvim poretkom.

''Nadboksao sam tri tipa na ovoj listi! Nitko unutar UFC-a nije niti blizu mojoj boksačkoj razini. Čak i Dustin je pogađao svoje udarce tek kada mi je oštetio nogu. Sve bi ih nabio, ukoliko bi boksali. Međutim, Yan je dobar, ali i njega bih rastavio.'', napisao je McGregor u svome osvrtu na spomenutu ljestvicu koju možete pogledati ispod ovog odlomka.

Kako je tema najboljeg boksača unutar UFC-a sve učestalija, tako je i Dustin Poirier prilikom gostovanja u MMA Houru dobio priliku dati svoj osvrt. ''Diamond'' u svome rezimeu ima dvije pobjede protiv Conora i jednako toliko protiv Maxa Hollowayja. Obojicu boraca, Poirier je uspio i nadboksati u tim mečevima, no sebe nije isticao kao najboljeg.

''Mislim da je Petr Yan najbolji boksač u UFC-u. On se ne troši nepokretnim kretnjama, njegov rad nogu uvijek je na mjestu. Ne telegrafira svoje pokrete, baca čiste snažne udarce. Ima dobru preciznost i dobro napada protivnikovo tijelo.'', objasnio je Dustin.

Petr Yan uistinu posjeduje sjajnu boksačku tehniku i dobro je vidjeti kako i kolege mu borci to sve više primjećuju. Privremeni prvak UFC-ove bantam kategorije iz borbe u borbu, oduševljava nas svojim vještinama, što boksačkim, što ostalim segmentima MMA-a.

Linker
26. srpanj 2024 17:20