UFC

Charles Oliveira smatra da Makhachev nije zaslužio napad na titulu: ‘Khabib mu je to omogućio‘

Charles Oliveira
 

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia
Rekao je da bi po pravilu Makhachev prvo trebao pobijediti nekog iz TOP 5

Ovog vikenda čeka nas UFC 280, priredba o kojoj se već mjesecima intenzivno govori. Kako stvari za sada stoje, mogla bi to biti najbolja priredba ove godine jer ćemo na njoj, osim pregršt odličnih borbi, napokon dobiti prvaka lake kategorije nakon gotovo pola godine. Za to prestižno mjesto bore se Charles Oliveira i Islam Makhachev, a priredba se održava u Abu Dhabiju.

Jedna od stvari o kojima se često raspravlja jest zaslužuje li Islam Makhachev napad na titulu nakon pobjeda nad Danom Hookerom i Bobbyjem Greenom, koji uopće nije rangiran borac. Argumenata za svaku stranu ima mnogo, a Charles Oliveira je otkrio kojoj strani pripada:

‘‘Mislim da moramo poštovati protivnika. Islam ima niz od deset pobjeda, vrlo je pametan u svojoj igri. Međutim, mislim da on surfa po valu koji nije njegov, nego Khabibov, to je istina. Ova borba se događa jer mu je to omogućio Khabib‘‘, rekao je Oliveira na UFC Embedded.

‘‘Po mom mišljenju se prvo trebao boriti sa top 5 protivnikom. Tko je rangirani borac kojeg je Islam pobijedio? Nema ga. Mojih 11 pobjeda je došlo protiv 11 dobrih boraca, kompletnih boraca. Nokautirao sam ih ili završio u parteru, a od tih 11 samo je jedna bila odluka sudaca‘‘, zaključio je Oliveira.

Nama samo preostaje čekati subotu navečer da vidimo tko je novi kralj lake kategorije. Priredba se odvija prema našem vremenu tako da ne sumnjamo da će svaki borilački fan prikovan uz male ekrane pratiti zbivanja u Abu Dhabiju.

Linker
05. svibanj 2024 19:11