UFC

Dana White stao u obranu Charlesa Oliveire: ‘U njegovoj odluci ne vidim nikakav problem‘

Charles ”Do Bronx” Oliveira
 JASON SILVA, Agif via Afp
‘Zapravo smo samo provjeravali žele li njih dvojica brzi povratak u akciju‘

Na prošlog vikenda održanom UFC-u 258 nismo gledali niti jednu borbu u lakoj kategoriji, a djelomično je za to zaslužan i Charles Oliveira koji je odbio UFC-ovu ponudu za 'short notice' susret s Michaelom Chandlerom.

Naravno, takvi potezi često nailaze na kritike koje ovoga puta nije izbjegao ni sjajni brazilski borac. No, u njegovu obranu, radi se o potpuno razumljivom potezu za koji zapravo uopće ne bi trebalo biti prigovora.

'Do Bronx' je godinama živio u sjeni popularnijih boraca i strpljivo nizao pobjedu za pobjedom i tako u međuvremenu došao do čak osam uzastopnih od kojih je ona posljednja, i to vrlo uvjerljivo, upisana u okršaju s Tonyjem Fergusonom. I sada, kada je Oliveira konačno došao u one najuže kombinacije za napad na titulu, bilo bi šteta sve riskirati prihvaćanjem 'short notice' borbe protiv opasnog lika kao što je Chandler.

A da Oliveiru nema potrebe kritizirati, smatra i Dana White koji je u nekoliko rečenica objasnio kako su tekli pregovori za taj meč.

"Je li postojala ponuda za borbu Chandlera i Oliveire? Da, ali budimo pošteni prema Oliveiri, nije baš ostalo puno vremena. Zapravo smo samo provjeravali žele li njih dvojica brzi povratak u akciju. Oliveira je potom rekao da želi puni pripremni kamp i s time nemam nikakav problem. Ne želim da to zvuči kao da je odbio borbu s Chandlerom, jer to nije istina. On je samo dobio 'short notice' borbu, a to što traži puni pripremni kamp je sasvim razumljivo", objasnio je predsjednik UFC-a svoje razmišljanje u razgovoru za Complex.

Istaknimo da White ovime nije potvrdio da nas čeka meč Oliveire i Chandlera, već je nešto kasnije u istom razgovoru rekao da UFC "još uvijek radi" na onome što slijedi za fantastičnog Brazilca.

Linker
27. travanj 2024 07:18